Aittatar aihealueittain.

lauantai 18. lokakuuta 2014

TPK 41: Nyt huudetaan!

Mä en taaskaan ole kuvannut oikein mitään viime viikolla, joten nyt mennään vanhoilla photoilla, teemalla:
"Se tyttö, joka huutaa kaikissa kuvissa". Mun alter ego, joka ei pelkää maailmaa.

Maanantai.

Jaani oli tulossa Länsisatamaan muissa merkeissä ja toi mulle kasan kiekkoja testiin. Ne kourassa suuntasin Talin rangelle testaamaan lötaa ja selkää.

Mä oon tästä aiemminkin kirjoitellut, mutta mä en osaa heittää midareita. Ne tuntuu oudolta käteen enkä oo keksinyt mikä niiden ja mun sielun elämässä mättää. Nyt mulla olikin sit kymmenen Rocia (classic ja DX) ja tarkoitus oli ottaa vähän selvää.


Joskus huudan ilosta.

Aloitin lämppäämällä, heiluen holtittomasti ja putaten. Sit lähti. Kevyttä draivia Roceilla ensin. Ikävät kädessä, mut kyllähän ne lensi. Olin vähän yllättynyt miten pitkää siivua niilläkin sain parhaimmillaan aikaan. Muutaman kerran pistin koko kasan matkaan, mutta ei toi midarihomma tunnu oikealta. Selkeästi tarviin treenii ja apua, kun en mitenkään saa itseäni midarinaiseksi.

Seuraavaksi kaivoin noi draiverit esiin. Oli jos jonkinlaista uutta tuttavuutta tarjolla: Starfirejä, TeeRex, Nukeja ja pari muuta. Jaanilta sain lauantaina kokeiluun sen yhden Starfiren, mutta nyt pääsis kunnolla testaa. Mun lemppariksi nousi Nuke, koska distance. Kröhöm..

Selkä vähän oikkusi siinä treenatessa, joten, "the achey breakey backsies of 2014" mielessä otin selkeästi iisimmin. Heitin koko pannukasan, kävin noukkimassa pois ja sit istuin. Muutaman minuutin tauon pidin aina heittosessioiden välissä. Se tuntui auttavan, kun kipeämmäksi en muuttunut. Sain vedettyä kolmen tunnin treenin tällä taktiikalla. Eli heittoja varmaan yhtä paljon, kuin yleensä, ajallisesti vaan meni huomattavasti pidempään.

Edelleen mulla oli huojentunut olo, kun mun paikat edes jossain määrin kesti rasitusta. Eikä selkä seuraavana päivänä oikutellut lainkaan. Varasin ajan hierontaan torstaille, jotta viimein sais kaikki kondikseen.


Toisinaan kiljun ikävästä.

Tiistai

Totesin, että selkä tarvitsee kuitenkin päivän lepoa heittämisestä, ihan varmuuden vuoksi, joten päätin korkata syyskauden salitreenit. Jotain pientä ja kevyttä, jotta kroppa ehtii vähän totutella taas tähän touhuun.

Kun mä kävelin noi portaat alas tonne kellarisaliin, niin mulla nousi hyvä fiilis. Kuin kotiin olisi tullut. Mä tiedän että mun salimäärät ei varmasti tuu olemaan sitä luokkaa, kuin mitä ne vielä vuosi sitten oli. Nyt on tärkeysjärjestykset laitettu uusiksi ja mikä parasta, oon päättänyt olla stressaamatta. Mun ei oo pakko saada kalenteriviikkoon mahtumaan kaikkia treenejä, jotta kehtaan tänne kirjoittaa. Mä teen, mitä ehdin, frisbeegolfin ja toki myös muun elämän ehdoilla.

Aloitin mun salillepaluun iisillä treenillä, tehden sitä mikä hyvältä tuntuu. Naatiskellen lihasten työstä ja hakien tuntumaa tähän touhuun. Havahduin siihen, että hymyilin usein, kun oli vaan aika siistii. En ollutkaan tajunnut, miten ikävä mulla oli tota paikkaa, noita hommia.

Tässä harjoitus numeroina, muutamalla treeninaikaisella oivaltavalla huomiolla varustettuna:

Hauiskääntö
7kg*12
8kg 4*10 Mitämitämitä??????

Vatsat vinopenkissä kiertäen
3*20

Jalkojen ja lantionnostot penkillä
3*10 Jep, ilman nilkkapainoja. Hyvä mä.

Pystypunnerrus
20kg 2*10 1*8

Hauiskääntö levytangolla
20kg *7 *6 *5 VITTTUUUU!

Vipunostot sivulle
6kg 3*12

Ojentajat super taljassa
Alastyöntö 3*10 50lb
ojentajapullover 3*10 50lb
Strength, why have you forsaken me?


Hyvä musiikki mua huudattaa.

No se mikä mut sai aivan raivon partaalle, oli kadonneet voimat. Mä olin vielä jotenkin sujut sen kanssa, että oon kuihtunut kasaan ja mun lihakset on surulliset, tyhjät narut, mutta se otti pattiin (enemmän ja vähemmän kirjaimellisesti), että mun koko voimatasojen kuvastin, eli hauberi, oli aivan lussu.

EI VAAN JAKSANUT!

Kun mä kesällä pistin salin paussille, mä tiputin 15kg käsipainot lattialle (en oikeasti, vaan siirsin ne siististi telineeseen, painojärjestyksen mukaiseen paikkaansa) ja lähdin täysissä ruumiinvoimissa frisbegolffaamaan muutamaksi kuukaudeksi. Enhän mä olettanut palaavani samojen painojen ääreen, mut Camooon!, alle kympit?! Ei näin.

Shokkiherätys todellisuuteen, se tää oli.

Keskiviikko.

Jälleen salihommiin, tällä kertaa suunnitelmissa treenata alaosastosta bärse ja takareiskat sillai superkevyesti. Niin vaan, ettei menisi paria viikkoa palautuessa, vaikka tuntumaan toi tulisi, sehän on selvää. Kaveriksi sitten selkää. Sitä mä odotin. Selkä on vaan paras treenattava ja siellähän mulla näkyy työn tuloksetkin parhaiten.

Selästä katsottuna mä saatan vähän näyttää tatskatulta bodarimimmiltä (TM).

Suotulämppä

Ylätalja lapiokahvalla
35kg *12
40kg 2*8
50kg *3

T-soutu
20kg *12
25kg *8 *8 *10

Sumokyykky smithissä
20kg *12
30kg *12
40kg *10 *10

Lantionnosto ja SJMV
20kg 3sarjaa

Joo enhän mä kahta viikkoa kipeänä ollut tästä treenistä. Vaan joku neljä päivää. NELJÄ PÄIVÄÄ noilla painoilla. Haha, naurattais varmaan enemmän, jos ei itkettäis näin paljoa.


Upea kesäpäivä saa naaman aukee!

Torstai.

Reilu kuukauden tauon jälkeen Kervisen kanssa sovittua treffit ja kundi pääsi runnomaan mun selän lopullisesti kuntoon "the ache episode of 2014" jäljiltä. Käytiin taas läpi mun ainaisen jumiset pohkeet ja jalkapohjat, arat takareidet, sekä toissapäiväisen, vahvasti heittomerkitetyn, "rääkin" jumittamat kädet.

Olin mä hartiaseudunkin saanut jumiin, kun räpylät ei toimineet, niin tarvi sit tehdä KOKO KROPALLA.

Koska hieronnan jälkeen on hyvä vähän ottaa iisisti ja palautua, ajoin suoraan Urheilukeskuksen fribaradalle draivitreeniin. Ihan rentoo ja iisii distancee. Siinä väylän 1 tiiltä mä paiskoin lättyä ilmaan ja oli taas tämän ihmislapsen hyvä olla. Jotkut kundit tuli siihen aloittaa rundiaan ja pyysin avata heidän seurana muutaman vielä.

Toinen näistä kertoi mulle, että "no lähtee sulla ainakin ihan kivalla korkeudella toi kiekko", ilkkuen. Mikä juttu toi oikeesti oli? Teki mieli sanoa, että johan mä outdraivasin sen jokaisella mun heitolla, niillä epäonnistuneillakin, eli varmaan jotain muutakin saatan tehdä oikealle. Mut sit mä ajattelin, että se taitaa tietää jo. Siksi se yritti vähätellä mua.

Arse wipe.

Myöhemmin paikalle tuli isä tyttärensä kanssa. Koska mun suhde isääni on parhaimmillaan virallinen, useimmiten vaan vihainen, mä koen jotain onnea, kun näen että isä ja tytär yhdessä harrastaa. Onnea tai kaihoa. Jotain sellaista.

Likalla oli kädessään täyspainoinen Champion-muovinen pituusdraiveri. Mulla oli bägin sivutaskussa kiekko odottamassa juuri tätä typyä. Mun kevyt (145g) DX Leopardi on mulle ihan turha kiekko nykyään, mutta mä olen säästellyt sitä ajatuksena luovuttaa jollekin aloittelevalle naispelurille, mutta nyt oli vielä parempi tilaisuus. Likka pisti heti tuplasti pidemmän heiton, kun kokeili uutta pannuaan. Toivottavasti hän innostuu lajista täysillä!


Leon kanssa ei enää yhdessä huudeta.

Perjantai.

Frisbeegolf-forumilla sain viestiä mun parin viikon takaisesta blogitekstistä, jossa kerroin ups-miehestä Nummelanharjun Syysmyrskyssä. Hän oli tunnistanut itsensä ja lupautui opettamaan mua. Sovittiin treffit Oittaalle perjantaille. Shau kyseli päivällä heittoseuraa ja kutsuin hänet meidän mukaan. Molemmilla kundeilla oli kana kynittävänä Oittaan radan kanssa.

Aloitettiin upsien treenaaminen pohtimalla otteita. Peukku-ups on mulle ollut mahdoton, mutta nyt Mikael näytti miten se kuuluu tehdä ja oli ihan eri meininki tekemisessä. Ensin treenattiin pelkästään heittämistä, kropan energian hyväksikäyttöä, kiekon korkeuden säätämistä ja puhdasta irroitusta. Mikael taisi olla hieman vaikuttunut mun ups-lähtokohdista, en ollut mikään ihan käsi, vaikken ole niitä uskaltanut oikeasti treenata. Mut hei, upsit vaan on sairaan siistei!

Kun heitto alkoi kulkemaan, siirryttiin tarkkuuteen. Mikael osoitti tolpan, johon pitäisi tähdätä peukku- ja sormi-upseilla vuorotellen. En ole ollenkaan treenannut tarkkuutta tässä lajissa, mutta heitin siinä selkeästi jonkun showoff moodin päälle ja kilautin ensiyrityksellä Leopardin kyseiseen tolppaan. Loput ei tietenkään osuneet näin kohdilleen, mutta kyllä toi eka nauratti pitkään.

Kun oltiin korjattu kiekot kasaan, Mikael otti 50m pituuskyltistä viisi askelta kohti tiimattoa ja käski mun heittää hänen ohi. Lupasi väistää, jos on osumassa, mutta vannoi, että tärkeintä olisi saada kiekko hänen ohitseen. Tein työtä käskettyä, heitin hänen ohi ja yli sen kyltinkin. 55-60m noin suurinpiirtein.

"Haluatko tietää miksi pyysin sua heittää mun ohi?" No halusinhan mä, tietenkin. Siinä hän sitten kertoi, että seisoi n. 45 metrin kohdalla, koska se on tämän heittotyypin naisten maailmanennätys. MAAILMANENNÄTYS jonka mä just ohitin! Olkoon vaikka ainoa kerta, kuin on mitattu, olkoon vaikka yksi ainoa nainen, joka on moista edes yrittänyt, niin silti:

Mä heitin pidemmälle, kuin maailmanennätys!


Joskus on avauduttava, kun turhautuu.

Loppuun draivailtiin vielä vähän rystyltä, koska se on aina kivaa ja lähdettiin sit kiessille. Muuten ei ollut mitenkään hyvä kierros, mutta pääsin honoreihin kiinni rundin loppupäässä, enkä luopunut niistä enää. Pieni voitto mulle!

Sain myös kokeilla Mikaelin Prodiscuksen bägiä ja se tuntui todella hyvältä selässä. Pitää tehdä enemmän vielä tutkimusta aiheesta, mutta kyllä siinä saattais olla mun reppubägi.. Se pienempi versio.


Lauantai.

Puolen päivän jälkeen hain Jaanin Kontulan metroasemalta ja mentiin Kivikkoon treenaamaan ja rundille. Jaani on tarkka siitä, että pitää lämmitellä ennen riuhtomista ja toisena selkävammaisena mä kyllä arvostan sitä kovasti. Mä järjellä tajuan kyllä, mutta se on tuntunut jotenkin niin vaivalloiselta. Nyt ton mun "selkäissue syksy 2014 vol. 1" jälkeen, lupaan että se vaiva on huomattavasti pienemmän tuntuinen.

Kun oltiin hetki puttailtu, alettiin kopittelemaan. Siinä heiteltiin rennosti ja mä sain lättyä hyvin kohti ihmismaalitauluani. Aina välillä Jaani antoi mulle jonkin teesin testiin ja mä sit yritin sen mukaan pistää putteria taivaalle.


Huutaa voi toiselle.

Mä pidän rannetta jäykkänä. Se on opittu tapa, että saan kiekon pysyy "siinä linjassa". Kaikki sen tietää, se luotisuora linja taakseviennistä kohteeseen, josta kun poikkeaa, käy huonosti. Se suora linja on heittämisen itseisarvo, jota pitää noudattaa, vaikka mikä olisi. Ei vain ole muuta tapaa heittää. Mä pidän sit sen ranteen jäykkänä kaiken tyyppisissä heitoissa, ihan varuiksi, ettei vahingossakaan vois tehdä mitään rennosti.

Sit joku tulee ja sanoo, että löysin rantein. Anna käden tehdä se duuni ja se ranne seuraa perässä. Mun pää huutaa vastaan, mutta kun kroppa tekee työtä kätkettynä, lähtee kiekot pehmeämmän, puhtaammin ja ihan järisyttävällä voimalla. Siis ihan pienelläkin käsivarren liikkeellä sain ihan uudella tavalla voimaa kiekon taakse.

Valaistumista.

Sit mulla alkoi keskittyminen herpaantumaan ja pyysin, että tehdään jotain muuta. Lottovoitto, koska Jaani ehdotti draivitreeniä!

Eihän minua pituusheittäminen kiehdo tai kiinnosta. Ei missään nimessä.
Pois. Se. Minusta.
Koska pituus ei ole tärkeää, kyllä mulle on sitä toitotettu.

Aluksi sain heittää ihan mun omalla tyylillä muuten, mutta kokeiltiin miten toi käsi liikkuisi, jos lähtisin enemmän kyynärpää edellä ja löysällä ranteella. Monta kertaa kädestä pitäen sain kokea hidastuksen taakseviennistä releaseen ja siitä aina toteutin.

Kun yksi asia alkoi mennä jakeluun, siirryttiin seuraavaan kohtaan. Tällä kertaa mun edelleen yhtä keskeneräiseen painon siirtoon. Mä heitän nyt vartalon "läpi", eli mun kroppaan ei synny sellaista yhtä jännityksen kliimaksia, jonka potentiaalinen energia purkautuu sitten heitoksi. Minulla on vain tasapaksu suoritus, joka on alusta loppuun kiireinen. Rytmi puuttuu.

Lauantaina mulle annettiin se rytmi. Tiesin mitä pitäisi tehdä, kun biitti ei ollut enää sekamelska. Vähän kuin Dublinin modernin taiteen museossa oli se äänien kakofonia, joka vaan ahdisti, kunnes viimeisessä tilassa se yhtäkkiä loksahti omaksi oudoksi musiikikseen ja aukesi. Siltä toi tuntui, kun mulle annettiin rytmi. Draivi alkaa

Etujalka maahan ja siitä voima heittoon.


Joskus huudan myös peilikuvalle.

Toinen rytmiä tuova asia oli taakseviennin hidastus. Kun kiekko on ääriasennossa takana, mun piti "pysähtyä" sen kanssa. Ottaa hetki. "Tsiigaa stämppi, että siel se on". Eli mä latasin tän tykin, joka on mun kroppa ja siitä kiihtyvästi kohti h-hetkeä, johon räjähtää kaikki mun potentiaali.

Muutamiin heittoihin mä sain nää kaikki osumaan jotenkin, mutta toi ajoitus tulee kuntoon vaan treenaamaalla. Siitä mä olen kuitenkin ihan varma, että kun treenaan sitä ajoitusta ja rytmiä, niin mä heitän vielä oikeasti pitkälle. Mä luulen, että se satanen kyl ylittyy vielä kevyesti. Se saattaa oikeasti olla jo ylittynyt jollain  mun heitolla.

Yksi heitto oli tän kokemuksen kulminaatio. Kaikki onnistui ja kiekko lensi pitkälle. Sain siitä kehun ja aloin itkemään. Mä jatkuvasti koen, etten saa epäonnistua, se ei ole ok. Silti samalla mä en usko, että ansaisen olla hyvä ja onnistua. Kun mun suoritusta kehutaan, menen noloksi ja sysään sen sivuun. Nyt tän tyypin seurassa mä vaan murruin.

Siitä ois voinu tulla outo funk, mut Jaani hiffas mistä oli kyse ja päästiin yli "Awkward-Essi ja tukala tunnelma" -hetkestä.


Hi five and a scream for awkward-Essi!

Sit Jaani ilmoitti, että treenataan anhyzer-heittoja. Niitä joissa kiekko lähtee kädestä siipi ylhäällä, kääntyy oikealle ja kiekon vakaudesta riippuen joko suoristaa vaakaan ja feidaa lopulta vasemmalle, pitää kulmansa ja päätyy oikealle tai flippaa jopa rolleriksi. Se heitto, jota mä en osaa.

Anhyzerit, antsat, annukat on mulle vaikeita, koko operaatio tuntuu kropassa oudolta ja ei vaan mene jakeluun. Joskus lintumiehen kanssa niitä treenattiin ja ne onnistu jotenkin kentällä, mutta se oikea toistettavuus jäi uupumaan ja ei niillä ollut mitään asiaa kiessille.

Jaani näytti mulle mitä tehdä, miten tehdä, kuinka se on ihan tavallinen draivi ja miten sen saa haettua kropan asennolla. Sit mä heitin kerta toisensa jälkeen ihan oikeita annukoita. Ne lähti kädestä miten kuuluikin ja kiekko teki sen ominaisuuksien mukaisen lentoradan.

Mä opin sen heti. Ei mitään hapuilua vaan onnistunutta suorittamista. Jaani kevyesti kettuili, tytölle jolla ei ole antsaa. Mut ei sille voi mitään, kun saa niin hyvät ohjeet, ettei tarvii epäillä "miten tää nyt meni, kuis mun piti tehdä".


Huutaminen on välillä maanisempaa.

Jaani analysoi omaa heittoaan paljon. Ehkä jatkuvasti. Hän on tietoinen mitä tekee jokaisessa vaiheessa ja tämä tekee hänestä kyllä erinomaisen opettajan. Lisäksi kundilla on ilmiömäinen tapa keksiä vertauskuvia, jotka avaa noita oppeja vieläkin selkeämmin.

Annukoituiltuamme aikamme, siirryttiin hetkeksi vielä puttaamaan ja siitä sitten kiessille. Aloitettiin inhokilta, eli ihan normaalisti väylältä nro 1, ja mun stressi taas nousi:
"ei saa hukata kiekkoa lampeen, ei saa olla vaivaksi, ei saa hidastaa toimintaa".
Mut arvatkaa mitä? Mun heitto epäonnistui ja meni silti ihan reilusti saareen. Siis ei mitään pelkoakaan, etteikö olis jaksanut jonkan yli. Sain paskallakin heitolla onnistumisen, ehkä mun ei tarvii enää niin täysii jännittää epäonnistumisia.

"Paskallakin heitolla pitkälle" oli päivän teema.

Jaani pisti mut heittämään uusiksi joitain heittoja kierroksella, opastaen oikeaan. Siinä sai kivasti onnistumisia epäonnistumisten jälkeen. Seiskaväylällä mulla on ollut ongelma, että heitän systemaattisesti samoihin puskiin joka kerta. Niin myös nyt. Sit sain kokeilla uusiksi, korjaten vauhdinoton suuntaa ja heitin ihan omaa enkkaa sivuavan pitkälle.

Väylä 8 on mulle jatkuvasti hankala, mulle on annettu vinkkejä ja linjoja ja suuntia. Nyt mulle opetettiin miten sinne alaspäin heitetään. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta sitä se ei oo mulle ollut. Jaani teki taas asiasta niin jälleen niin simppelin, että ekalla yrityksellä sain kiekon lähtemään selkeästi oikealla korkeudella ja heitin väylän kymmeniä metrejä pitkäksi! Muut ottaa midarin tai putterin tässä käteen, mutta mä oon aina ollut draiverilla liikenteessä ja silti aina jäänyt reilusti lyhyeksi.

Loppukierrokselta mieleen jäi väylän 16 sata puuosumaa, eikä mitään erityisen positiivista. Taisin heittää öbaut +12, johon en tuloksena ole tyytyväinen, mutta tulos ei ollutkaan se mitä tältä päivältä hain takaa. Mä opin muuten ihan älyttömän paljon.

Jaani antoi mulle yhden mission kierrokselle. Viedä häneltä honorit ainakin kerran. Tyyppi pelasi niin tasaisesti ja mä huomattavasti vähemmän, et enhän mä onnistunut. Ensi kerralla sit.

Dude, you have been warned!


Huusin "J, alkoko pelottaa?"

Käytiin vielä lopuksi draivailee lisää, mutta mulla oli kroppa vähän väsynyt ja en vaan enää saanut hommaa toimimaan. Viisi tuntia vei veronsa. Hoploppiin vähän hakee ravintoa paninin muodossa ja keskustelemaan päivän opit läpi.

Kiitos Jaani, oli muuten siistii.

Sit pikku tietoisku:
Hukkasin kaks kiekkoa, Dessun ja Tietäjän, molemmat mun värjäämiä. Saa palauttaa, eiks jeh?

Hukkasin myös mun takin, se tippui kiessin aikana bägistä matkan varrelle. Huomasin sen juuri, kun oltiin kivuttu väylälle kahdeksan. Eikä se takki nyt niin tärkeä ollut, sen takaisin saaminen ei ollut päällimmäisenä mielessä. Mutta kun taskuissa on sekä puhelin, että auton avaimet, niin paniikki ehti iskeä.

Lähdettiin sit kävelee takas sieltä mistä tultiin, eikä rotsia näkynyt. Onneksi, kun Jaani soitti mun numeroon, joku vastas ja sain omaisuuteni takaisin.

Kiitos sinulle, tuntematon mies, joka palautit mun rojut!


Kadonneet tavarat saattaa aiheuttaa paniikkihuuodon!

Sunnuntai.

Frisbeegolf-forumilta oli muitakin heittotreffejä tiedossa, kun Max kyseli että ehtiskö joskus yhdessä kiessille. Meidän yhteinen tuttu, Lintumies, mukaan ja sunnuntaina kohti Kivikkoa, esittelemään vähän mun kotia.

Suunnistajat pisti meidän pläänit uusiksi, kun olivat vallanneet mestat. Pikainen päätös siirsi kiessin Taliin ja rangella nähtiin. Vähän taas puttia ja draivia lämpäksi. On se kumma, miten edellisenä päivänä kaikki sujui hyvin ja itseluottamus alkoi olla jo jonkinlainen, mutta nyt, ilman mun "valmentajaa", tuntui, että en vaan osaa.

Siinä sitten vaan asenteella "fake it till you make it".

Max on lungi tyyppi. Lintumiehelle se kuittaili välillä raskaastikin, mutta tyyppi tiesi, että mä en ehkä pärjää sellaisessa ja sain olla rauhassa. Ehdottomasti hauskaa seuraa kiessillä, vaikka olinhan mä ihan paiseessa aluksi.

Mä pelasin huonosti. Mut jos joku asia pitää nostaa positiivisena, niin se et otin oman aikani heitoissa. En vaan roiskinut nopeasti, ettei jengi missään nimessä joudu mua odottamaan. Etten mä vaan hidasta porukkaa. Etten ole itsekäs... Tällä kertaa mallasin heittoja, pohdin käden liikerataa ja mietin kiekkovalintoja. Lopputulemana paskallakin pelillä oma enkka, +19.

Väylälle 18 vein pojilta honorit ja avasinkin hyvin. Kakkosheittokin oli ihan loistava ja mulla oli mahdollisuus par-tulokseen. Saareen en kuitenkaan päässyt ja jouduin tyytymään tuplabogiin. Silti mun paras tulos tolle väylälle. Niinku James Hetfield laulaisi: sad but true.


Nelos-kutonen, on raivon arvoinen!

Kiitos Max kierroksesta ja eritoten nistä kauniista kannustavista sanoista, jotka kirjoitit mulle myöhemmin. Nyt mulla on jo muutama ihminen, joka uskoo, etä 130m on mahdollinen.

Mä oon alkanu rakastuu Taliin. Se on sellainen kiukkunen narttu, joka ei anna mulle yhtään anteeksi ja mä salaa vähän ihailen sitä. Älkää ihmiset kertoko sille kuitenkaan, nousee vielä kusi hattuun ja sitähän ei sit kestä neää kukaan.

-Essi, huutaja vailla vertaaGooglesta huutaja.


2 kommenttia: