Aittatar aihealueittain.

tiistai 1. huhtikuuta 2014

TPK viikko 13 Säännöllistä hierontaa kolmen vuoden välein.


Viimeksi, kun olen käynyt hieronnassa, olen ollut aika eri ihminen.

Tein yöt töitä lentokentällä, 22/23-09 vuoroja. Olin jatkuvasti väsynyt ja poissaoleva. En pystynyt keskittymään ystäviini, jos oltiin kahvilla, kun aivot vaan meni pois päältä. Muisti temppuili.Söin ihan mitä sattuu. Oli enemmän sääntö, kuin poikkeus, että päivä koostui yhdestä max. kahdesta ravintoköyhästä ateriasta ja ehkä kahvileivoksesta. Ja noin kymmenestä kupista kahvia. Yövuorossa söin eineksiä tai jotain mitä kentällä oli myynnissä. Pizzaa, patonkeja, sämpylöitä, leipää, leipää, leipää. Kotona söin, jos ehdin. Lisää eineksiä ja nuudeleita. Nukuin vapaapäivätkin välillä vahingossa ja yöllä hain Harrin Nakista uppopaistettua tai friteerattua mitä sattuu. Proteiini oli suht outo käsite mun ruokavaliossa.

Laatu täsmää, määrä liioittelee.


En liikkunut lainkaan. Kävelin autolle tai bussipysäkille ja takaisin. Hengästyin, jos sinne bussille tarvitsi yhtään juoksuaskelta ottaa.

Poltin tupakkaa, paljon ja jatkuvasti. Kun mentiin tupakalle, poltettiin aina vähintään kaksi tupakkaa putkeen. Ruokatauolla niitä meni neljä. Useampi paloi automatkalla töihin ja kotiin, kun väsymys oli suuri ja piti jotenkin pysyä hereillä ratin takana. Poltin estääkseni tylsistymistä. En silti polttanut, kuin ehkä yhden tupakan kotona ollessani, mutten välttämättä sitäkään. Mutta n. 27savuketta/päivä sitä kului.Painoin vähemmän, kuin nyt. Olin kunnon skinny fat ja kädet oli ihan rimpulat.

Siinä tosiaan hierojan penkissä ekaa kertaa useaan vuoteen. Ihan eri tyttö, vaikka tavallaan ihan sama. Tarvitsi apua, koska oli liikkumalla paljon saanut itsensä ihan jumipalloksi. Ei niskahartiakipuilua huonosta ergonomiasta johtuen, vaan ihan rehellistä salijuntturaa.

Aloitettiin jaloista, jotka on eniten aiheuttaneet päänvaivaa. Jalkapohjat kuulemma ihan lukossa, eipä mikään ihme, kun kramppaavat jatkuvasti. Vähemmän kuitenkin, kuin ennen. Pohkeet oli kanssa aika tiukat, Kervinen suht hellästi otti ne, koska en ole ainoa, jolla pohkeet kipeytyy helposti.

Sitten päästiin takareisien pariin. Miten voi NIIN pienet lihakset, kuin mun hamstringit on, olla niin jäykät? Ja se mitä niille pitää tehdä, että aukeavat, on...noh...kivuliasta. teki jopa niin kipeetä, ettei meinannut uskoa ja alkoi naurattamaan.

Tässä havainnollistava kuva siitä mitä ehkä tapahtui. Itse keskityin hengittämiseen ja irvistelyyn.


Kun Jukka oli runnonut vielä pakaratkin ojennukseen käytiin semisti läpi selkää, niskaa ja mun juilivaa kättä. Ja varattiin aika seuraavalle sessiolle. Vähän lähemmäs, kuin kolmen vuoden päähän.

Jos liikut Tuusulassa päin ja olet itsekin solmussa, varaa aikasi Kerviselle.

Jukka Kervinen
0407762705
Jukka.kervinen@hotmail.com

Maanantaina pidin vielä lepoa, kun hieronnan jäljiltä olin aika arkana vähän kaikkialta. Tiistaina olikin sitten rain check -jalkapäivä Annetten kanssa.

Kaverin kanssa treenaaminen on kyllä ihan huippua. Pysyy tauot suht vakiomittaisina, kun odottaa, että toinen saa suoritettua. Ja muhun toimii tosi hyvin käskyttäminen, saan puserrettua kyllä itsestäni vähän lisää. MÄ TARVIIN AINA SALILLE KAMUN! Tai siis HALUUN!

Penkille nousut
8kg käsipainot *20/jalka
6kg käsipainot *20/jalka

Sjmv
50kg 3*10

Sumokyykky Smithissä
40kg 2*10
50kg *10

Jalkaprässi
100kg *10 2*12

Seated calf press
30kg *10 *20 *20

Superpari
Etureisipenkki
30kg *20
35kg *20
Takareisipenkki
30kg *20
35kg *20

Penkille nousut ilman lisäpainoa
2*20

Hikoilin sit koko vatsalla.


Keskiviikon tankotunnista hatarat muistikuvat. Kaverin kanssa molemmat muistetaan, että jotain uutta kokeiltiin ekaa kertaa ja onnistuttiin kumpikin. Mutta ei kyllä hajuakaan että mitä. Mutta tulipahan käytyä ja hankittua muutamat uudet mustelmat. Sen verran muistan, että omatoimisesti kokeilin banana splittiä ja kyllä se sieltä taas tuli, mutta hirveältä näyttää, kun jalkojen liikkuvuus on niin rajallista.

Muistin virkistykseksi: Banana Split.


Keskiviikkoiltana, töiden ja tankotunnin jälkeen kävin vääntämässä selän ja kädet. Iltasali on kyllä kivaa vaihtelua ja teki myös hyvää käydä riehumassa tangolla ennen salia, niin oli selkä vielä tuoreena tankotunnilla ja lämmitelty hyvin salille mennessä.

Ylätalja
30kg *15
35kg 2*10
30kg *12

Ojentajat taljassa
20kg *12 2*10
Hauiskääntö
10kg 3*10

Selkä ristikkäistaljassa
12.5kg *12 2*10

 Kickback ojentajille
8kg *12
7kg *15
Hauiskääntö eristettynä
8kg *8
7kg *10

Alataljasoutu
25kg 3*10

Torstaina kävin hoitamassa viikon viimeisen treenin pois alta, kun perjantaiaamusta alkoi 48h hikoilukielto. Sunnuntaikin oli varattu töille, joten silloinkaan ei ehdi liikkua.Ja ehkä tollanen kolmen päivän täysbreikki liikunnasta tekee välillä ihan hyvää. Useimmiten noita tulee vain, kun oon kipeänä. Tällä kertaa siis kroppa sai oikeasti levätä, kun ei mennyt tautia vastaan taisteluksi koko homma.

Penkissä taas pitkästä aikaa nostelin tota mun tähän astista ennätystä, 40kg. Nyt sillä saa jo pari sarjaa tehtyä, ens viikolla kokeilen tehdä kaikki kolme.

Penkki
40kg *8 *5
35kg *8

Ristikkäistaljassa
10kg 3*10

Vinopenkki
15kg *8 *8 *7

Pystypunnerrus
7kg 2*10 1*14

Vipunostot sivulle taljassa
2.5kg *15 2*10

Vipunostot sivulle kp
9kg 3*12

Vipunostot eteen levypainolla
10kg 3*10

Plus satunnaiset kokeilut.

Kuten jaksan joka viikko valittaa, niin olkapäät haluan kasvamaan ja haen koko ajan liikkeitä, joissa paras tuntuma. Esim pystypunnerrusta teen jotenkin vituralleen, kun aina vasen olka ottaa kipinää huomattavasti paremmin.

Ei pysty kuvaa penkkii, ku on varmistaja, ni etin teille "close enough" -kuvan.


Tankoilussa ei mitään maininnan arvoista uutta tapahtunut. Kai. Ainakaan en oo koko tunnista kirjannut mitään ylös. Veikkaan, et ollut vähän "mikään ei onnistu, oon ihan paska" -masistelua. Kokeiltiin me ainakin Supermies-pyörähdystä ja se meni ihan kohtalaisesti. Mutta se ei ollut ihan uus liike.

Loppuviikko oli siis lepoa ja seuraavalla viikolla mennään taas täysillä!

-Aittatar

Vierailevana tähtenä Hanna-koira, joka piristi aprillipäivänä töissä.
Kitkottava ressi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti