Aittatar aihealueittain.

torstai 12. kesäkuuta 2014

TPK viikko 23: Nanosekuntiaysha

Maanantai

Tiedossa oli tankoilua uuden opettajan kanssa. Ensimmäinen kerta pitkän tauon jälkeen oli positiivinen yllätys, mutta tämä tunti vei kyllä luulot pois. Edellisellä kerralla samainen opettaja oli ottanut tunnin teemaksi voiman. Sounds awesome, right? No tällä kertaa sitten valitsi aiheeksi liikkuvuuden. Jej! Not.

Olen liikkuvuudeltani mallia rautakanki. Yritän aina välillä kunnostautua venyttelyssä, mutta se tuntuu niin turhalta, kun edistymistä ei tapahdu. Tiedän, että mun pitäisi tässäkin asiassa oikeasti tsempata, mutta etsin edelleen inspiraatiota moiseen.

Lämmittelyn lopussa tehtiin viivakilpailut, joista en nauttinut yhtään. Tuollainen kilpailu tunnilla, johon asennoidun aina voittamaan vain itseni, oli vähän ärsyttävää. Tuli ainakin lämmin.

Aloitettiin menemällä invertistä inverttiin, eli pitäisi hallita jo ilmainvertti. Mulla ei kädet pitäneet yhtään, joten yritin mighty gripillä parantaa pitoa, mutta valuin silti alas ennen kuin pääsin edes kokeilemaan nousua.

Seuraavaksi tehtiin heitto niin, että otettiin takajalasta kiinni ja laskeuduttiin spagaattiin. Kaksi ongelmaa ilmeni.
1. Mighty grip käsissä ei päästänyt mua enää pyörimään.
2. En pääse spagaattiin. En lähellekään.Tässä vaiheessa alkoi olla jo masennustilat aika korkealla.
Seuraavaksi kokeiltiin päästä takaviuhkasta istumaan. Mun viuhka ei erityisen kauniisti aukea, mutta ainakin pääsin istumaan.

Russian split lattialta seuraavaksi. Jälleen kerran jalkojen liikkuvuus tuli vastaan ja liike näytti harvinaisen surulliselta, mutta sentään onnistuin. Tähän liittyi myös joku siirtyminen cupidosta tai cupidoon, mutta niin pitkälle en päässyt. En onnistunut edes siinä cupidossa, kun yläkäden irrottaminen ei onnistunut.

Googlen mukaan tämä on Russian split. Se mitä mä tein ei muistuttanut millään tavalla ylläolevaa kuvaa.


MUTTA. MUTTA MUTTA MUTTA.

Lopuksi päästiin kokeilemaan D-asentoa ja siitä Ayshaa. Eli sitä liikettä, johon en koskaan usko pääseväni.

Pääsin jotenkuten D:hen, mutta kädet vaan liukui, eikä voinut harkitakaan jalkojen irroitusta. Uudestaan kokeillessani sama homma. Alkoi vähän hermostuttamaan. Tankoystävä uskaltautui kokeilemaan ja pirulauta, neitihän onnistui.

Tässä googlesta Aysha muistutukseksi.


Mulla iski kateus ja päätin vaihtaa tankoa. Olipa lottovoitto. Pääsin D:hen ja pito käsissä oli niin hyvä, että uskalsin päästää jalat irti. Ja MINÄ OLIN AYSHASSA. Se oli vain nanosekunnin, mutta se oli mun ikioma Nanosekuntiaysha. Kokeilin uudestaan ja tein uudestaan. Nyt mun tavoite on saada siitä sekuntiaysha.

Vaikka tunti olikin mulle aika huono muuten, niin Nanosekuntiaysha pelasti sen kyllä täysin.

Tiistai.

Mulla piti olla hieronta töiden jälkeen ja siitä lähteä Siltamäkeen heittämään frisbeetä. No hierojahan oli nukkunut pommiin ja ulkona satoi, joten molemmat suunnitelmat meni reisille. Kun universumi kääntyy mua vastaan, menen salille. Kostoksi.

Viikon eka treeni oli selkä, olkapäät ja vatsat. Muuten tein pelkkiä suoria sarjoja, mutta T-soutua olen tykännyt tehdä pudotussarjana ja nyt myös vipunostot sivulle.

Rivi painoja pudotussarjaa varten.

Aamuvatsakuntoa.


Soutua alkuun

Ylätalja niskan taakse
20kg 2*20
35kg 3*12

T-soutu Pudotussarjoina failureen
25-20-15kg *12 *10 *10
25-20-15kg *12 *6 *8
25-20-15kg *10 *8 *10

Vipunostot sivulle Pudotussarjoina
9-7-5kg 10-8-8
9-7-5kg 10-8-10
9-7-5kg 10-10-10

Pystypunnerrus käsipainoilla
10kg *10 *8 *10

Vatsat kiertäen.
5kg 3*10/puoli
Selkä penkki
5kg *10 *15 *15

Yritin ottaa kehityskuvaa selästä. Ensin osui korvaan, sitten tallensin nilkat, kohta kuvasin jo bärsettä, kunnes viimein sain tärähtäneen kuvan selästä.
Paras mihin pystyin.

Olen hieman yllytyshullu. Nyt tossa duunin frisbeegolfporukassa on tullut läppä suomen mestaruudesta 2016. Joka kerta, kun jättää treenin väliin, se lipuu käsistä.

Suunnittelin meille motivaatiotatuonnin.


No sateen takiahan ei voi jättää treenaamatta. Sehän on selvä. Ja tarpeeksi monta kertaa, kun mulle aiheesta avauduttiin, niin adrenaliinit nousi ja salin jälkeen ajoinkin Urkkakeskukselle heittämään rundin.

Kengät oli litimärät, etsin puolisen tuntia kiekkoani, jonka viskoin jälleen nokkosten sekaan ja löysin merkkaamattoman kiekon. En tiedä jäinkö plussalle vai en, mutta:

SM2016 NEVA 4GET.

Keskiviikko.

Koska Laura oli lähdössä viikonlopuksi mökille, siirrettiin meidän perinteinen Buffy-maratooni keskiviikolle. Mutta fribakärpänen on puraissut myös Lauraa vähän reilummin, joten sateen loputtua käytiin heittämässä rundi tuossa lähiradalla. Annoin mun Buzzin Lauran kokeiluun ja hän selkeästi tykkäsi siitä.

Me ei Lauran kanssa lasketa tuloksia, rennon letkeästi vaan heitellään ja nautitaan toistemme onnistumisista. Ja ehkä joskus hyväntahtoisesti naurahdetaan. Pää punaisena ja pissat miltei housuissa.

Ristikiven todellisuutta. Aika tiivistä puustoa.


Torstai.

Päivä alkoi tiistailta siirtyneelllä hieronnalla. Jalat tuntuneet sen verta hyviltä, että mietin kannattaako niitä edes käydä läpi, heittokäsi on kuitenkin päivän tärkein kohde. No voin myöntää, olen täysi idiootti. Mun pohkeet on edelleen ihan kiveä ja nyt kun takareidet on kauttaaltaan vähän paremmassa hapessa, löytyi sieltä koko pituudelta yksi superkipeä kohta. Siis kyyneleet valuu kun tekee niin pahaa -kipeä.

Selkää käytiin ihan vaan vähän läpi ja sieltä löytyi myös jumeja, mutta toi heittokäsi se vasta juntturassa olikin. Lihaksille uutta ja outoa rasitusta sekä repivää liikettä. Ja hartiat plus rintalihas niin jumissa, että oikea olkapää kiertyy eteen. Vai että ite pitäis lihashuoltoon panostaa?

Hieronnasta suoraan Kivikkoon. Ensin harjoiteltiin putteja ja heittoja. Foreheitto on siinä tilassa, että n. 33% todennäköisyydellä se lähtee oikein, mutta silloin se onkin aika hyvä. Loput kerrat se onkin aivan turhake.

Rystyheittoni:
Aloitusasento.
Taaksevienti.
Irroitus.
Follow through.

Kiva keli ja vapaapäivä, ni käytiin heittämässä kierros. Tykkään kyllä Kivikosta. Se ei oo mikään liian vaikea paikka, vaikka siis kaikki on mulle vielä haasteellisia. Kierros meni suht kivasti vaikka tulikin kaikenlaisia virheitä. Tulos +24 eli kaksi parempi, kuin
 viimeksi. Kivikko on ollut mulle armelias.

Illalla meillä oli Lauran kanssa suunnitelmissa käydä kiertämässä Ristikivi, mutta siellä oli talkoot. Jos oltais hyviä ihmisiä, joita ei ahdista uudet ihmiset, oltais menty auttamaan. Mutta me ollaan me, niin käännyttiin kannoillamme ja karattiin Urheilupuistoon.Ristikivi.


Laura otti taas mun Buzzin lainaan, kun se tykkää sillä heittää. Kolmannella väylällä edessä heittävistä kundeista toinen viskoi kiekkonsa pusikkoon, eikä enää löytänyt sitä. Sanoi, ettei kannata ottaa mallia hänen heitosta. No mähän sit ylikompensoin heittämällä täysin vastakkaiseen metsään. Lauralla kuitenkin paloi verkkokalvoille kuva kiekon kaaresta ja heitti vaaleanvihreän Buzzin perään. Ei löydetty sitä ikinä, mutta tietty malliesimerkkipojan kiekon Laura bongasi. Toivottavasti joku reilu tyyppi löytää sen Buzzin ja soittaa. Ehkä vähän epätodennäköistä.

Urkkakeskuksessa.

Ei lasketa tuloksia edelleenkään. Pidetään vaan kivaa.


Perjantai.

Päivällä satoi, mutta illalla paistoi jo aurinko, joten käytiin pikaisesti kiertämässä talkoiden jälkeinen Ristikivi. Oli kuitenkin sen verran riemukasta puuhaa jälleen kerran, että jäätiin vielä toiselle rundille.

Ristikiven tiheä männikkö on vähän ärsyttävä heittää, kun epäonnistuminen kertaantuu helposti. Mutta silti me ollaan Lauran kanssa tykätty. Väylällä pysyminen on jo saavutus!Lauantai.

Töiden jälkeen oli hyvin energiaa, joten kaarsin salille. Tällä kertaa vain yksi liike rinnalle ja tein olkapäät extrana.

Hauiskääntö
12.5kg *10 *8 *7

Ojentajat taljassa
35lb 3*12

Ojentajat taljassa narulla
60 yksikköä 3*12
Ranskalainen punnerrus taljassa
60 yksikköä *10
50 yksikköä 2*10

Hauiskääntö vinopenkissä
10kg *8 *8 *7
Suorana
*8 *6 *6

Vipunostot sivulle
8kg 3*10
Pystypunnerrus
8kg 2*10 1*8

Mun treeninaikainen juoma, Fastin Intra.Sunnuntai

Salille tekemään jalat. Kiinnostus täysi nolla, mutta mentävä oli. Herätyksen laitoin soimaan jo 7.46, jotta olisi koko päivä aikaa puuhata. Mutta sitten iski laiskuus. Yhdeksän jaksoa Orange is the New Blackia myöhemmin, n. klo 16 sain vihdoin raahattua hanurini Training Clubille.

Tein kotona treenisuunnitelman valmiiksi, jotta salilla voisi vaan rutiininomaisesti suorittaa ja sitten karata.

SJMV
50kg 3*10

Lantionnosto
50kg 3*10

Etureisipenkki
50kg 3*12

Luistelukyykyt
12kg kahvakuulat käsissä
3*10

yhden jalan prässi
25kg 3*10

Kuulokkeet korvilla, omaan maailmaan kadonneena, seuraavaan sarjaan keskittyen. 
Silloin on hyvä hetki napata selfie.


Frisbeegolfia tuli taas harrastettua ja tangollekin pääsin, joten tämäkin viikko oli aivan mahtava.

-Aittatar

Herra K: sylikissa.

2 kommenttia:

 1. Jee, onnea ayshasta, ne on just tärkeimmät ne ekat nanosekunnit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tiiti! Ne on ehkä myös hienoimmat, ne ekat nanosekunnit. Niistä tulee supersankaritarolo!
   V

   Poista