Aittatar aihealueittain.

tiistai 18. helmikuuta 2014

Shrinking for friendship

Mulla on ihania naisia elämässä, joita halusin muistaa ystävänpäivänä. Lisäksi löysin yhdestä blogista inspiraatioksi uuden materiaalin, kutistemuovin.

1. Piirsin paperille skissejä. Ei niin tarkkaa,  koska jäljen ei tarvinnut olla lopullista.2. Sitten piirsin kuvat läpikuultavalle kutistemuoville. Kutistemuovi halutun kuvan päälle ja tussilla piirtämään läpi. Helppoa ja hauskaa, kuin lapsen hakkaaminen, sanoisi vanha koulukaveri.3. Väritin kuvat. Mulla on käytössä Faber-Castellin polychromos puuvärit, jotka esittelin täällä.


4. Lopuksi leikkaus ja rei'itys. Muistakaa leikata tarkasti, mutta ei haittaa, jos muovi vähän "murtuu" tiukissa mutkissa. Pikku ongelmat sulaa uunissa veks. Ja suosittelen tekemään tarpeeksi suuret reiät. Noi rei'ittimen vaikuttaa suht passeleilta.

Irti leikattu ja rei'itetty.

Tää oli teaser photo, joten kuvana ei kovinkaan informatiivinen.

5. Uuniin 175 astetta, kunnes ovat valmiita. Tää prosessi on ihan mieletön. Kun kutistuminen alkaa, kuvat muodostavat kupin, joka alkaa syömään itseään. Valmista tulee, kun kuvat ovat suoristuneet jälleen. Suosittelenkin odottamaan, että kutistuminen on loppu,   koska mulla jäi muutama koru snadisti kuperaksi. Ensi kerralla kutistelen ne yksi kerrallaan. Kun ne ottaa ulos uunista, on hetki aikaa painaa ne suoraksi. Itse käytin tähän lasinalusta.

Tällainen mutka siitä tulee! Kun kuvan asettaa kiiltävä puoli alaspäin tapahtuu kuppiefekti. Suosittelen sitä, jottei tarvitse kääntää kuvaa kesken polton.

Muovi kutistuu syiden mukaan, eli se miten piirrät kuvat paperille vaikuttaa lopputulokseen. Nämä kaksi sydäntä on siis pirretty samasta luonnoksesta läpi. 

Kutistemuovi on valmiissa tuotteessa n. millin paksuista ja värit voimistuvat uunissa. Tykkään lopputuloksesta kovasti.

6. Ketjut paikoilleen. Jos käytät tuplakierteisiä renkaita, ujuta kynsisaksien kärki kierteiden väliin ja käännä se poikittain. Näin saat tilaa ahtaa kutistemuovin renkaasta läpi. 


Kahviystävälle kahvikuppi
Gilmore Girls ystävälle GG-kahvikuppikoru

Valokuvauksesta innostuneelle kamera. Mutta osaatko sanoa mikä kamera?
Pääkallomuffinssi kaunottarelle.
Yksi ystäväni soittaa hotelliin etukäteen varmistaakseen, että aamiaisella on pekonia. 
Nyt hänellä on foreverbacon.
Lopulliseen koruun laitoin tummat renkaat ja ketjut.


Sydänystävä.


Valmista!

Ihanat naiset saivat lahjansa pienissä paperipusseissa, itsetehtyjen korttejen kera.<3
Tytöt, ootte mulle tärkeitä!

-Aittatar, joka naisiaan rakastaa


4 kommenttia:

 1. Aika huikee idea ja ihan uus mulle :)

  VastaaPoista
 2. Tulin fiilistelemään näitä vielä kerran. Sadun kahvikuppi ylimmässä kuvassa on ihan aidon oloinen! Ja kiitos omastani vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tulipa hyvä mieli. Suosittelen kokeilemaan, jos eu mitään muuta saa irti tästä, niin se kutistumisvaihe on tosi hauska. :)

   Poista