Aittatar aihealueittain.

maanantai 24. helmikuuta 2014

TPK viikko 8: Uusia tuulia treenirintamalla

Maanantaina oli käsipäivä. Jälleen kerran käsivarsi oli tankoilun jäljiltä hirmu arka ja se vaikutti negatiivisesti hauiskääntöihin. Pelkään ettei kehitystä tapahda niin pitkään, kun käsivarsi ei totu uuteen rasitukseen. Mutta sen kanssa on ainakin hetki elettävä, venytellä yritän ja snadista itse hieroa.

Ojentajat taljassa
20kg *12 *10
17.5kg *10

Hauis levytangolla
25kg *5
20kg *8 *10

Dippi penkiltä
3*10

Hauiskääntö taljassa
15kg 3*10

Ranskalainen punnerrus ko
4/5/4kg *12/10/12

Hauiskääntö kp
7kg 3*10

Törmäsin piiiitkästä aikaan mun ystävään, joka on koulutukseltaan urheiluhieroja ja opiskelee nyt osteopaatiksi. Oon jo puolisen vuotta miettinyt, että pitäisi soittaa Kerviselle niin sais paikat kuntoon. Nyt vielä kuukauden päivät ollut takareidet ja pohkeet ihme kramppipalloina, niin tuntui ajoitus aivan loistavalta. Kunnes ukko kertoi, että on lähdössä keskiviikkona kuukaudeksi Portugaliin hieromaan suunnistajia. Nyt pitänee ottaa itseään niskasta kiinni ja mennä Kervisen pöydälle heti, kun ukko palaa Suomeen. Myönnän sen verran, että mua pelottaa hierontaan meno ihan kamalasti. Mulla ei ole koskaan ollut tällaisia lihasjumeja, niiden avaaminen on epäilemättä tuskaa. Tuntematonta tuskaa. Aiemmin ollut vain niska/hartiaseudun ja selän kipuja hoidettavana.

Haulla "hieronta kipu" löytyi hän ja monta muuta nauttijaa. Oletan, että mun hierontakivut on just näin seesteisiä.

Jos itse kaipaat hierojaa, niin Tuusulan seudulla Kervinen auttaa! Tehnee edelleen myös kotikäyntejä. Sivu ei ollut kirjoitushetkellä toiminnassa, mutta toivottavasti pelittää myöhemmin.

Tiistaina taas lempparitreeni, joka oli ikävä kyllä vähän pakkopullaa. Aluksi. Sitten yhtäkkiä aika loppuikin kesken ja oli kiiruhdittava tankoilemaan.

Leuat kuminauhalla
Kelt *8 *7
Sin. *7 *8
Pystypun
7kg *10 *10 *12

Alaselkä
3*12
Vipunostot sivulle
7/8/7kg 10/10/12

Alataljasoutu
30kg 3*10

Yhden käden selkä taljassa
15kg 3*12

Pystysoutu taljassa
17.5kg *10 *10 *12

Tiistaina oli illalla Terhin tunti. Aloitettiin heti uudella pyörähdyksellä, korkkiruuvilla. Ehdottomasti ei mun juttu, ainakaan vielä. En saanut itseäni pyörimään kunnolla ja silloinkin kun ylipäätään pyörin, oli alku sellaista edestakaisin heijaamista.

Jatkettiin toisella uudella pyörähdyksellä. Tällä kertaa kyseessä oli Terhin oma nimeämä alppinauris, jossa pyörähdettiin selkä tankoa päin. Tämä sopi mulle huomattavasti paremmin, mutta kun alkuun oli peruspyörähdys ja loppuun vielä takajoutsen, niin pää oli pyörällä.

Tangolla hengailuista uutena tuli solmu, joka sattui, mutta onnistui. Jossain vaiheessa on pysähdyttävä ja hiottava näitä jo opittuja liikkeitä, mutta kyllä mä nautin suunnattomasti, kun joka tunnilla on jotain uutta ja jännää. Enemmän nautin tietty, jos onnistun!

Lopuksi tehtiin vielä sellainen kainalopito, jossa olisi tarkoitus olla human flag henkeen ihan poikittain,  mutta sitä tarvii vielä "muutama" kerta harjoitella,  ennen kuin näyttää miltään.

Näin. Mutta jalat suorana.
Oikea liike takaa kuvattuna.Torstaina rintalihakset ja vatsat äärimmäisen perustreenillä läpi. Olen tykännyt nyt tehdä penkissä 5 työsarjaa laskevilla painoilla ja vielä treenin päätteeksi pelkällä tangolla väsytykset pitkillä sarjoilla. Ihanan rankkaa.

Penkki
16kg 2*20
40kg *5
35kg *8
30kg *12 *12
Voimapyärä
3*12

Vinopenkki
15kg *4
12.5kg 2*8
Jalkojen ja Lantionnosto penkillä
3*10

Rinta ristikkäistaljassa
12.5kg/puoli *6
10kg *12 *11
Vatsalihakset taljassa
40kg 3*10

Penkki väsytykset
20kg *20 *15 *15

Salin jälkeen oli taas tankotunti. Satun tunnilla pyörähdykset oli vanhoja tuttuja, mutta tangolla hengailussa tulikin sitä enemmän uutta. Ensiksi oli äärimmäisen kivulias takanojapito. Lähti aluksi pyörimään niin pahasti, että sisäreisien hiertymä oli maksimaalinen ja kipu sietämätön. Onneksi sain kerran tehtyä kunnolla, mutta takana oleva tyttö sai osakseen aivan hirvittävän irvistyksen ja voin vaan toivoa, ettei neitiä kiusaa seuraavana yönä painajaiset. Mutta kivun kautta voittoon!

Toinen käsi piti päälimmäisen jalan nilkasta kiinni.


Seuraavaksi aneltiin kokeilla lotusta joka bongattiin Monnan blogipostauksesta, kun hän kävi Keravan FitnesSpassa Satun yksityistunnilla. Vai onko termi kaksituistunti, jos osallistujia on pari?

Lotus onnistui ensi yrittämällä. Ja toisella ja kolmannella. Kunnes vaihdoin puolta. Jostain syystä oikea jalkapohja ei halunnut pysyä tangolla. Vaatii siis lisää harjoittelua. Mutta minun ja ympärillä olevien huojennukseksi voin kertoa, että tämä pito onnistui naama peruslukemilla.

Joku täti googlessa esittelee tän teille. Tunnetaan myös nimellä Buddha. Liike siis, ei täti.


Tällä tunnilla onnistui myös ensimmäistä kertaa krusifiksi. Ei niin, että olisin sitä aiemmin yrittänyt, mutta nyt se oli edes mahdollista, kun sain pidon reisiin sellaiseksi, että uskalsin ylipäätään irroittaa otteen. Ehdoton "Hello floor, meet my head!" -paniikkihetki, kun irroitin otteen.Loppuun harjoittelimme tähän asti kivuliainta pitoa, supermiestä, lattialta käsin. Viime viikolla, kun sitä kokeiltiin polvitaivepidosta siirtymällä, oli liike mulle huomattavasti helpompi. Nyt en meinannut onnistua lainkaan, mutta pidinkin tärkeimpänä, että totutan ihon, jotta jatkossa liike olisi vähemmän kivulias.Valitin tänään duunikaverille edistymisen puutteesta ja tavoitteiden sumuisuudesta ja koko salilla käynnin mielekkyyden kyseenalaisuudesta näiden seikkojen takia. Ja sit mä pohdin loppupäivän sitä asiaa ja päädyin seuraavaan:
Mä treenaan, jotta mulla ois hyvä olo ja jotta mä voin helpottaa mun tankoiluharrastusta. Ja otetaan siihen tankoiluun sitten niitä tavoitteita, haetaan sieltä edistymistä ja onnistumisia. Ensi viikosta alkaen vähennän salit kolmeen per viikko, lisään aerobista 1-2 kertaa viikkoon. Maaliskuu, kun pärähtää käyntiin, niin tarkkaillaan jälleen kaloreita suhteessa kulutukseen ja tiputellaan vähän painoa, koska kevyempää kroppaa on helpompi heitellä tangolla. Mä kuitenkin tykkään tästä salihommasta, mutta pieni vähennys vois lisätä vähän motivaatiota ja jos vielä tuloksia alkaisi näkymään, niin olis ihmisen parempi olla.

Fiilistelyä siitä mitä mulla on vielä edessä, mitä haluan oppia ja miltä haluan näyttää.


Jes. Näillä mennään.
Ja jottei jäisi epäselväksi, mä haluaisin myös näyttää hyvältä. Ja saada vatsalihaksia näkyviin.

Sunnuntaina sähkölaskushokkiherätyksen jälkimainingeissa kävin tekemässä alakertatreenin. Kun saa käsiin 1019€ laskun, menee treeni raivolla eteenpäin.

Kyykky
30kg *10
40kg 2*8

Sjmv
50kg 2*10

Hack kyykky
30kg *10
20kg 2*10

Lantionnosto Smithissä
50kg 3*10

Etureisipenkki
45kg 3*10 (pakkotoistoilla)

Päkiänousut
2*20
Balettipohkeet
2*20

Salin jälkeen oli tarjolla vohveliaamiaisen rääppiäiset. Mutta koska olin juuri aamulla tehnyt päätöksen jo nyt tarkkailla taas sitä mihin suuhuni pistän, niin herkuttelut jäi hieman vähemmiksi. Mutta se mitä söin, oli herkkua. Suolaisia vohveleita blini-style, mädillä, smetanalla ja sipulilla ja lisäksi oli herkullinen munakoiso levite. Kun muut nauttivat jälkiruoaksi makeita vohveleita, oli mulla turkkilaista jogurttia pähkinöiden, banaanin, ja uuniomenoiden kanssa. Aika herkkua sekin.

Keli oli kaunis, aurinko paistoi ja teiltä loisti jää poissaolollaan. Päätin, että on aika jälleen vetää juoksupopot jalkaan ja lähteä pitkästä aikaa lenkille.

Lenkki oli lyhyt, mutta mieli hyvä ja toivottavasti tästä tulee jatkossa taas tapa, mieluummin kuin poikkeus. Kossin kuulokkeet korvilla, Florence and the Machine kannusti askelta eteenpäin. Tällä kertaa olin myös ennalta viisas ja rakkojen varalta laastaroin molemmat kantapäät ennen lenkkiä. Eikä muuten tullut rakkoja.

Reebokit, juoksijan ystävä SPIbelt ja huomiohuorakissa.

Viimeksi oli veriset tossut. Nyt olin fiksumpi. 
*taputtaa itseään olalle*

-Aittatar

Meillä oli viikonloppuna herkkää.

Käsilaukussa mukana kulkeva ideakissi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti