Aittatar aihealueittain.

lauantai 1. helmikuuta 2014

TPK vko 5: Outoja liikkeitä ja muita uusia juttuja.

Maanantai

Koska mun motivaatio oli alhainen ja sain hädin tuskin raahattua itseni salille, päätin rankaista itseäni. Enemmän painoja ja enemmän liikkeitä hauiksille ja ojentajille ja treenin jälkeen palkkarin nauttiminen oli hieman haastavaa.

Onneksi salilla käynti on aina kivaa, vaikka tänne on välillä hankala raahautua. Yleensä matkalla päätän, että teen jonkun nopean ja napakan treenin max 45min, mutta tänäänkin viihdyin lopulta tunnin ja vartin hauiskääntöjeni parissa. Ja kun tää askartelukärpänen on päässyt puremaan, niin se on pitkä setti se.

Sit tähän kilokauraan:

Hauiskääntö levytangolla
25kg *8 *8 *6
Ojentajat taljassa
20kg *10 *10 *12

Hauiskääntö scottissa
+12.5kg *4
+10kg 2*10
Dippi
3*12

Hauis ristikkäistaljassa
7.5kg 3*10
Ojentajapenkki
12kg 3*10

Hauiskääntö pysäytyksin
6kg kynpistä alas

Ojentajat pysäytyksin taljassa
12.5kg kympistä alas

Dippi penkiltä. 

Ojentajapenkki. Kapea ote ja kyynärpäät kylkiä nuollen alas.

Tän treenin hauis vs ensimmäinen hauiskuva jonka oon koskaan salilla ottanut, muutama kuukausi sitten, alempana.

Tiistaina selkää ja olkapäitä. Tän hetken lempparitreeni. Tää vaihtelee ihan hirveästi, varmaan eniten sen mukaan missä tulee kehitystä.

Leuat
Ilman apuja puolikas!
keltainen 3*8
Sininen *10
Pystypunnerrus
15kg 3*12

Kulmasoutu
35kg 2*10
30kg
Vipunostot sivulle
6kg 2*15

Yhden käden selkä
15 *12
17.5 2*10
Pystysoutu
17.5 3*10

Alataljasoutu
30kg 9/8/9
Vipareita lisää mihin sattuu suuntaan
5kg 5*10

Tankotanssitunnilla oli ihan sairaan kivaa. Paras kerta so far. Sisäreisiläskit ei enää tuntunut, kuin ne ois tulessa, kun istuskeltiin. Polvitaivekin kesti paremmin, ehkä tää alkaa tästä sutjaantumaan.

Pyörittiin useammalla uudella tavalla. Ensin niin, että sisäjalka nostettiin tangolle siitä molemmat suoraksi ja kääntö Peter Paniin. Sitten kokeiltiin niin, että ensin pyörähdys, siitä etujoutseneen, josta lopuksi tuoliin. Lopuksi kokeiltiin vielä uutta pyörähdystä, jossa koko kroppaa työnnetään pois tangosta. Noi forkkujen kiinnikkeet ja kalvot on kyllä tosi kovilla ja alkaa heti juilimaan.

Sitten kokeiltiin taas polvitaivepitoja, jotka alkaa pikkuhiljaa löytymään, nyt pitäisi vaan sen pyörimisen loppua tässä vaiheessa. Uutena kokeiltiin perhosta, jossa yllätin itseni täydellisesti. Onnistuin molemmilta puolilta tekemään liikkeen, ilman avustusta, yay me! Edellisellä kerralla alkoi itseluottamus katoamaan, kun mikään ei mennyt niin kuin toivoin. Nyt sitä saikin takaisin, kun vähän suostui kroppa yhteistyöhön koordinaation ja tangon kanssa. Polvitaivepidoissa mun suurin ongelma on siinä, kun puristan pohjetta kohti reittä, alkaa pohje usein kramppaamaan. Magnesium-kuuria tarttee aloittaa.

Perhonen. Se ei näytä tältä mun tekemänä.
Mutta se tuntuu aivan yhtä ylväältä.


Istuttiin hetki, eikä edes haitannut, kun ei tehnyt niin pahaa. Kokeiltiin sellaista peter pan- käpertymistä ja ranneistumista. Se ranne homma oli siistiä, mutta siinäkin lähden seikkailemaan tangon ympärillä, eli pyörii pyörii.

Wrist seat. Mä en siis tiedä mikä tän nimi on suomeksi.


Inverttiin en päässyt nousemaan upeasti vatsalihasteni ja hioutuneen tekniikan avulla. Mutta mulla oli niin positiivisia fiiliksiä koko tunti täynnä, että oon oikeasti varma, että mun ensimmäinen yritys oli todella lähellä. Toinen olikin jo sellaista mallia, että useampikin "nailed it" -kollaasi rakentuisi sen ympärille. Siellä invertissä (mihin päädyin tylsästi heilautuksen avulla), sain ekaa kertaa henkilökohtaista avustusta, jolloin tajusin mitä olen tehnyt väärin joka kerta. Vihdoin pääsin käsilläseisontaan ja siitä sitten äärettömän sulavaliikkeisesti alas. Not. Mutta alas kuitenkin. Eikä pelkästään painovoiman avulla, pää edellä. Yay!

Yks tytsy, joka oli meidän kanssa ekakertalainen, kun aloitettiin muutama viikko sitten, kertoi hommanneensa tangon. Mulla iski instant kateus. Mulla ois yks joululahja saamatta, oiskos tässä ideaa?

Käsilläseisontaa. Uskalsin vihdoin päästää kädet irti invertissä.

Torstaina ei taas kiinnostanut sali. Oli todella lähellä, etten kurvannut ohi salin risteyksestä. Päätin kuitenkin jonkun pikatreenin vääntää. Onneksi.

Treeni oli tavallaan ihan perus. Vinopenkkiin sain omat enkat, eli 15kg käsipainot nousi ekaa kertaa ylös asti. Yay. Mutta se mikä tästä treenistä teki erityisen, oli että salikissa Annette tuli hakee mut käsilläseisomaan. Bongasin aamulla likasta kuvan instagramissa, missä tyttö seisoi yhdellä kädellä seinää vasten. Koska kommentoin siihen, tarkoitti se että haluan selkeästi itsekin osata. Näin Annette sen ainakin käsitti. Ja ihan oikeassahan se oli! Siellä mä sitten palloilin pää kolmantena kätenä."Hello floor, meet my head!" pt. 2. En siis kokeillut yhdellä kädellä seisontaa. Vielä.
-insert evil laugh-
Penkki
14kg *20
20kg *20
40kg *5 *5
35kg *8
30kg *12
Voimapyärä polvillaan
*12 *12 *12
Vatsat taljassa
35kg *12 *12 *12

Vinopenkki käsipainoilla
12.5kg *10
15kg *4 (personal best)
12.5kg
Jalkojen ja Lantionnosto penkillä
1.5kg nilkkapainot 3*10

Käsilläseisontaa

Pecdeck
30kg *10 *8
25kg *12

Negatiivisessa penkissä painon ylösvienti
10kg *8 *10
Punnerrus, naisten
*10


Voimapyörä
Painon ylösvienti negariivisessa penkissä.Perjantaina salille tekemään jalkoja. Suunnitelmissa kokeilla ainakin kolmea interwebsistä löytämääni liikettä, joissa hyödynnetään laitteita hieman uudella tavalla.

Sjmv alataljassa
60kg *8 *7
50kg *10

Reidenloitonnukset vinksallaan
60kg *10
70kg *10
80kg *12

Hack takaperin
20kg 3*10

Kevennyslaitteessa jalkoja
30kg *15
45kg 2*10
60kg *5

Jalkojen nostot penkillä päinmakuulla.
3*10

Hack oikeinpäin
20kg 3*10

Askelkyykky
30kg *10 kävellen
30kg *10 ssmithissä

SJMV alataljassa, kun levytanko on varattu.

Hack väärinpäin.

Jalkaprässiä avustetussa leuka/dippilaitteessa. Saa todella pitkän range of motionin.
Liike joka osuu perseelle ja, näin dagen efterin hind sightilla, alaselkään. Mun alaselkä on todella heikko, joten helposti kipeytyy ja ehdottomasti vastii vahvistusta.Tää viikko viisi oli motivaariopulasta huolimatta ihan mahtava treeniviikko. Kaksi kertaa päädyin salille, tarkoituksena tehdä joku supernopea jumppa ja karata sitten. Molemmilla kerroilla tein enemmän, kuin yleensä ja nautin. Siinä onkin mun vinkki muille, jotka kärsii motivaatio-ongelmista:
Raahaa itsesi salille, vaikka vaan puoleksi tunniksi. Älä aseta treenille paineita. Voit yllättää itsesi.

Tällä viikolla keksin myös uuden tavoitteen,  eli käsilläseisonnan kehitys. Kesällä pystyn sitten kävelemään käsillä tai ainakin pääsemään käsilläseisontaan ilman seinää. Tai jos ei mitään muuta, niin pääsen käsilläseisontaan, seinää vasten ilman avustusta. Nih.


Tankoilu inspiroi. Todella koukuttava laji,  joka tuo vaihtelua salihommiin. Olisi kyllä hinku hommata tohon keskelle olohuonetta oma tanko,  niin pystyisi harjoittelemaan pitkin viikkoa. Ainakin voin hankkia niistä tietoa,  se on itsessään hauskaa puuhaa. Voisin myös tsempata noiden liikkeiden nimien kanssa,  niin olisi varmaan helpompi ymmärtää. Pystyisin myös hyödyntämään mun pullottavia googlelihaksia, että saisin haettua kuvia tännä.

-Salitar

Ps. Kaikki liikekuvat otetettiin perjantaina. En treenaa joka päivä samoissa rytkyissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti