Aittatar aihealueittain.

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

TPK viikko 12: Ilmeitä, leukoja ja liikaa virtaa.Sain mun hukkaviikonloppuna sovittua jo toiset tärkeät treffit, eli varasin viikon päähän ajan hierontaan. Tietenkin varasin sen päällekkäin työvuoron kanssa, joten nyt se ujutetaan johonkin väliin, jos Kerviselle sopii. Hieman (sikana!) jännittää, kun ensimmäistä kertaa olen hierottavana "urheilullisista syistä" enkä huonosta ryhdistä johtuvien hartiaongelmien takia.

Maanantaina vielä lepäilin, mutta tiistaina oli vihdoin salipäivä. Neljän täyslepopäivän jälkeen kroppa huusi päästä liikkumaan. Siis mun kroppa vaati urheilua! Tää on niin outoa ja ihan sairaan hienoa.

Kun tein lähtöä töistä, kiinnostus oikeastaan ihan kaikkea kohtaan oli nolla. Ulkona oli harmaata ja satoi lunta ja se selkeästi vaikutti mun mielialaan negatiivisesti. Ei napannut sali, muttei kyllä mikään muukaan. Onneksi mulla oli töissä supertsempparicheerleaderit, joille sain avautua ja jotka auttoivat mut positiivisuuden tielle.

Ja kun salilla vastassa olikin ihana Annette, joka luo sellaisen positiivisuuden kehän ympärilleen, ei siinä enää pystynyt kiukuttekemaan. Lähdin siis tekemään mun lempparitreeniä, selkä ja kädet.

Mä oon kehittänyt itselleni pakkomielteen siitä ensimmäisestä leuanvedosta. Mun selkä ei ehdi ehkä ikinä palautumaan, kun mun on pakko jatkuvasti kokeilla, josko se jo tulisi. Mutta se on niin lähellä, että en malta odottaa.

Aloitin siis taas leuanveto/dippi- kombinaatiolla. Ylätaljaa tein superina eteen ja niskan taakse, koska en ole sitä tehnyt ikuisuuksiin. Hauiskäännöt oli tän treenin kuninkaat, ekaan sarjaan tein 12.5kg omat enkat, sitten Annette tuli auttaa tokan sarjan vikat toistot ja viimeiseen sarjaan tehtiin negatiivisia toistoja failureen asti. Eli Annette nosti painot ylös ja mä jarrutin mahdollisimman hitaasti ja hallitusti alas. Forkut oli tulessa ton jälkeen. Nam! Kaiken kaikkiaan erinomainen treeni joka muutti paskan päivän upeaksi. Kiitos kaikille, jotka auttoivat siinä! Kyllä te tiedätte, keitä olette.

Leuanveto
Pikku pompulla *3
K 3*8
Dippi 3*10

Ylätalja
Niskan taa
30 *10
25 *15 *18
Eteen
30 *10
25 *10 *12

Hauiskääntö
12.5kg *8!!! *7
Vika sarja niin monta negatiivista kun saatiin, itkukuolema ja autuas olo.

Ojentajat niskan takaa
8kg *20
10kg *10 *10

Hauiskääntö Scott-penkissä
+10kg *8 *8

Ojentaja taljassa
20kg *10 *10 *8

Yhden käden soutu
15kg 3*10

Hauis ristikkäistaljassa
7.5kg *8 *8
5kg *20

Illalla oli edelleen sellainen olo, että kroppa kaipaa tekemistä. Mä sitten päätin venytellä.
Näin seesteistä hommaa se on:
Ranteiden pyörittely oli jo vähemmän kivuliasta.Keskiviikkona oli edelleen virtaa, kuin siinä kuuluisassa pienessä kylässä, jossa on myös verrattain vähän voimaa. Halusin tehdä jotain. Tankokaveri oli vuorostaan kipeänä, mutta nyt oli pakko mennä, ettei kuukausikortti mene hukkaan. Aikaa oli kuitenkin tapettavana useampi tunti töiden jälkeen ja energiaa oli saatava kulutettua.

Onneksi Lauralla on juoksuohjelma ja neiti on kolmena päivänä neljästä pinkomassa johonkin suuntaan jollain tavalla, hölkäten, juosten tai kävellen. Liityin siis Lauran ja hänen ystävänsä kävelyseuraan. Ja vain koska _he_ olivat menossa salille ja mulla oli edelleen luppoaikaa, menin mukaan. En halunnut alkaa treenaamaan useampaa lihasryhmää, ei sitä aikaa niin paljoa ollut, joten treenasin pelkät olkapäät.

Olen täälläkin valitellut, kuinka olkapäät ei tunnu kehittyvän. Senkin takia olkatreeni oli helppo valinta. Paljon toistoja, paljon poltetta, tuntumahakuisuutta. Kiva treeni siitä tulikin.

Pystypunnerrus
6 *15 *15 *14
Vipunostot sivulle
8kg *10 *10 *10

Vipu eteen
4kg 3*12
Takaolat
4kg 3*15

Pystysoutu
25kg *9
20kg *10

Pystypunnerrus laitteessa
30kg *15
35kg *10

Pystypunnerrus heitolla Smithissä
3*10

Vipu sivulle taljassa
2.5kg *10/käsi

Hieman sapuskaa välissä ja ekalle Pole 1-2 tunnille. Pakko myöntää, mua jännitti. Kaveri ei ollut mukana ja kaikki muut on parempia.

Aloitettiin pyörimisillä. Bumerangia varten pitää selkeästi lonkankoukistajien liikkuvuutta lisätä, onneksi Kermit-jalat on aina vaihtoehto.

Seuraavaksi kolmosjoutsenesta heitto, magee liike, joka näyttää mun mielestä upealta. Ei siis mun tekemänä, mutta teoriassa!

Uutukaisena pääsin kokeilemaan Lunch Boxia, joka oli selkeästi hyvä liike mulle, koska natsasi niin nopeasti kohdilleen. Ja tällä kertaa mun ei tarvii yrittää selittää sitä, kun mulla on kuvamateriaalia!Torstaina oli töistä vapaara ja kävin juoksemassa heti aamupäivästä lenkin Keinukalliossa. Tuttu maasto oli nyt viimeaikaisten sääilmiöiden myötä kauttaaltaan valkoinen. Mutta lumi olikin yllättävän hyvä alusta juosta, ei ollut liukkaita kohtia, vain mukava pehmeys askeleen alla. Siihen kun lisäsi upean auringonpaisteen ja hyvän biisilistan, oli aika magee tapa aloittaa vapaapäivä.

Kävin äitin luona tankkaamassa ihan superlounaan ja parikyt minuuttia päikkäreitä ja jatkoin Annetten kanssa sovituille treffeille Training Clubille.

Pinaattipannaria raejuustolla, omppososeella ja puolukoilla, sekä herkkusalaatti, jossa oli mm. avokadoa ja veriappelsiinia.


Salilla oli hyvä tekemisen meininki ja kivaa kun oli varmistaja. Itsestään uskaltaa antaa viimeiset mehut, kun tietää, ettei paino jää rinnalle tai käsipainot revähdä käsistä, kun voimat on loppu.

Rinnan lisäksi tehtiin vatsoja. Kun yksi teki vatsapenkissä kiertoja, joilla aktivoitiin myös vinot vatsalihakset, toinen odotti lankussa. Viimeinen kierros oli jo vähän tuskaa, mutta pelkästään hyvällä tavalla.

Sovittiin heti seuraavalle päivälle treffit jalkatreenin merkeissä.

Penkki
30 *18 *15 *12 *10

Vinopenkki
15 *5 12.5 *5
12.5 *5 10 *5 (*2)

Ristikkäistaljassa
30lb *18 *17 *15

Jalkojen nostot roikkuen
4*5

Kiertävät vatsat/lankku
25toistoa *3

Jalkojen ja Lantionnosto penkillä
3*10

Muutama kuva TC:n annista:Vapaapäivän kunniaksi liikuin niin paljon, kuin sielu sietää. Kaveri natsasi alustavasti vain pole1tunti, joten varasin sen, mutta koska halusin myös haastaa itseäni, ilmoittauduin heti perään alkavalle pole2 tunnille.

Toi pole1 tunti ei vaan enää riitä pitämään mielenkiintoa yllä. Musta kuoriutuu sellainen pahainen kakara, joka ei jaksa keskittyä, eikä oikein suostu tekemään mitään mitä opettaja pyytää, kun kaikki on "niiiiiin nähty". Vaikuttaakin siltä, että jatkossa käydään vaan pole1-2 ja 2 tunneilla näyttämässä huonoilta, jotta ei näytetä kyllästyneiltä.

Kakkostunnilla kokeiltiin taas heittoa, johon uskaltaudun jo ottaa kunnon vauhdin kehältä, jotta pyörähdykseen tulee lisää näyttävyyttä.

Pääsimme myös kokeilemaan olkavarsinousua, joka tällä hetkellä tuntuu yhtä kaukaiselta, kuin hallittu invertti aikanaan. Mutta tankoilu on ollut mulle huikea itsetuntobuusteri, koska nyt mä luotan siihen, että pystyn mihin vaan, kunhan aika on riittävästi.

Lähtöasento (paitsi, että meillä jalat lattialla)

Ja tällai ylös. Joku päivä.


Kokeiltiin myös Ayshaa, joka on aivan yhtä kaukana kuin olkavarsinousu. Eli joskus vielä mahdollinen.

Aysha on aika hyvä liike viemään mua kohti yhtä ultimate goalia, human flagia.


Mutta ei tunti ollut pelkkää epäonnistumista. Keskiviikkona katselin kateellisena, kun muut teki Banana Splittiä ja nyt sain itsekin kokeilla sitä. Ja mä ONNISTUIN! Eka kerta, kun kokeilin (ei siis kuitenkaan eka yritys) ja vaikkei spagaatti ole lähelläkään, niin ei se ihan hirveältä näyttänyt!


Banana split ja saksankieliset ohjeet, jotka ei kuvaa yhtään miten me kyseinen liike tehtiin.


"Tankotanssilihakset mä tunnistan. Ne on sinisiä."
-Sitaatti varastettu ystävältä, koska pitää pelottavan hyvin kutinsa.

Perjantaina piti olla jalkatreeni Annetten kanssa. Typy kuitenkin laittoi aamusta viestiä, että on väsynyt, joten armahdettiin itsemme ja jätettiin treeni väliin. Tekee oikeasti varmasti mullekin hyvää pitää lepopäivä kahden kovan treenipäivän jälkeen. Ja hei, kaikkihan me tiedetään, lihas kasvaa levossa!

Bar Belle


Sunnuntaina ennen töitä kävin sitten hoitamassa jalat, tunnin rykäisy ja suihkun kautta työmaalle. Tein vain neljä liikettä, mutta sarjoja vähän useamman kuin yleensä.

Hip thrusteja Smithissä
50kg 3*15
40kg *20 *15 *20

SJMV
20kg *10
60kg *10
50kg 3*12

Etureisipenkki Toistot+pakkotoistot
45kg *14+1*15 2*8+4

Hack-kyykky
30kg 3*10

Töissä meillä on leaunvetotanko, ihan työpisteeni vieressä, jolla kokeilen lähes päivittäin tehdä sitä yhtä. Tänään duunikaveri tuli hyödyntämään tankoa ja menin norkoilemaan viereen. Seuraan usein kateellisena vieressä, kun osaavammat näyttää miten niitä leukoja veivataa. Jarno käski mut sit kokeilemaan. Vähän vajaa suorilta käsin nousin kerran ja toisenkin ja tyyppi oli sitä mieltä, että NE LASKETAAN! MÄ TEIN KAKSI LEUKAA!!!

Jos kuolisin nyt, kuolisin onnellisena.

Mä sain perjantaina "kuka supersankari olet " -testissä Wonder Womanin. Testi tiesi, et mä teen kohta leukoja.


Vähän myöhemmin laskeuduin maanpinnalle, kun sain ripityksen siitä, miten en pidä tarpeeksi usein lepo/kevyitä viikkoja. Mutta mä haluan nyt teillekin selventää, miksi näin on:

Mä pelkään. Minä hetkenä hyvänsä, joku tajuaa, että mä oon huijari ja en mä oikeasti liiku paljoa. Mä en osaa selittää tätä tunnetta kunnolla, mutta mulla on feikki olo. Kuin en kuuluisi salille tai lenkkipolulle...
Mä pelkään, että tää illuusio liikunnasta osana mun arkea, hajoaa ja yhden kevyen viikon jälkeen mä jään loppuelämäksi makaamaan sohvalle pakastepizzani kanssa. Että tää ei ole todellista, vaan hauras fasadi, jonka olen rakentanut ja joka murenee pienestäkin vastoinkäymisestä.

Tämä hetki lymyilee jokaisen nurkan ja lepoviikon takana

Muttei vielä tänään.

-Aittatar

Google-kissit vetää myös leukoja.

2 kommenttia:

 1. Wuhuu, onnea leuanvedoista!

  Kevyet viikot on kyllä vaikeita, mäkin aina jotenkin ajattelen "että en mä nyt niin kovaa treenaa, että tarttisin mitään väliviikkoja, ei tässä aleta tekosyitä keksimään ja nössöilemään, vaan TREENATAAN". Toisaalta tankoilun seurauksena mulla alkaa ranteet ja olkapäät ikävästi juilimaan, jos innostuu treenaamaan liikaa ilman taukoja. Ja niiden hajoamista ei huvita riskeerata, vaan yritän ainakin toisinaan pitää ne lepoviikotkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Mulla on vähän ninja olo.

   Onpas helpottavaa kuulla, et tollanen täyspäiväinen ammattininja, ku sä, ei oo yhtään sen enempää innoissaan lepoviikoista. Nyt mun pitää vaan keksiä miten huijaan itseäni ja muita, että riittää et mä pidän reissuviikot (17.4.-) vasta lepii. Siihen asti ois vaan tosi kiva treenaa täysii.

   Oot kyllä ihan oikeassa siinä, et ei ois kiva rikkoa paikkoja. Koska se merkkais ehkä useampaa kevyttä viikkoa putkeen. Ja se nyt ei ainakaan käy päinsä.

   Poista