Aittatar aihealueittain.

maanantai 3. maaliskuuta 2014

TPK viikko 9: Paljon uutta, mutta silti sitä yhtä ja samaa. Liikuin.
Nyt alkaa siis uusi elämä ja uudet tavoitteet. Tai vähän muokattu jo vuoden vanha elämä ja vihdoin jotain tavoitteita. Viime viikon pohdinnoista huolimatta päätin aloittaa kaloreiden laskemisen jo nyt. Tavoitteena olisi tiputella 0.25-0.5kg viikkotahdilla painoa ja luopua ihrasta lihasmassan säilyessä ennallaan.

Kolmijakoisen treeniohjelman toteuttamiseksi oli helpointa jakaa yksi treenipäivä kahden muun kesken. Jalkapäivä on niin raskas, että sen halusin säilyttää ennallaan, joten tässä on uusi jako:

1. Päivä
Selkä, hauis, ojentajat

2. Päivä
Rinta, olkapäät, vatsa

3.päivä
Jalat

Näiden lisäksi kaksi tankoilutuntia ja vähintään yksi juoksulenkki viikossa. Ja KEHONHUOLTOA! Tunti venyttelyä vaikka telkkarin ääressä.Maanantaina alkoi saliviikko selän ja käsien treenaamisella. Leuanvedot on edelleen ihan sairaan kivoja! Ois kiva tehdä niitä useammin, mutta tarvis olla kuminauha-asiat kotona, kun EN VAAN OSAA! Mut mä vielä opin, uskokaa pois.

Leuat
Kelt *8 *6
Sininen *8

Ylätalja
35kg *10 *8 *10

Alatalja
30kg *10 *8 *10

Hauiskääntö kp
10kg *10
12.5kg *6 (PR)
10kg *12
12.5kg *4

Hauiskääntö scottissa
+7.5kg *10 *10

Ojentajat taljassa
15kg *17
20kg *10 *10

Ojentajapunnerrus
3*10

Tiistaina tekemään viikon tokaa treeniä. Aloitin penkistä, mutta rauta painoi ihan hirveästi enemmän, kuin viime viikolla. Tsemppiä tarvitaan!

Huomasin pitkin treeniä, että mulla on luopumisen vaikeuksia. Tarkoitus oli tehdä kaksi liikettä per lihasryhmä, mutta vain vatsojen kohdalla onnistui. Ja sekin vain ajan vähyyden vuoksi. Kai se on, kun jotain uutta tekee, niin on ihan intoa täynnä.

Penkki
35kg 2*8
30kg *10 *12 *10

Vipunosto sivulle
6kg *15
7kg *15 *15
6kg *15

Vinopenkki kp
12.5kg *10 *10

Rinta ristikkäistaljassa
5kg *15
7.5kg *10
Pystysoutu
15kg 2*10 1*12

Pystypunnerrus laitteessa
25kg *8
25kg *6 20kg *4
20kg *10 (ARGH!)
Vatsat
10kg 3*12


Tankoilussa taas paljon uutta. En löydä _mitään_ kuvaa ensimmäisestä uudesta pyörähdyksestä, jota päästiin kokeilemaan, mutta yritän selittää.

Oikea käsi tangolla, ei liian korkealla, vasen jalka nostetaan suorana tangolle ja vasen käsi tulee pohkeen alle tukemaan. Kun tämä alkoi sujua, sujautettiin oikea jalka oikean käden ja vasemman jalan väliin jäävästä kolosta läpi. Onnistui kyllä, mutta ei se hyvältä näyttänyt.

Piirsin surullisen kuvan, kun mun sanallinen anti on hieman vajaavaista. Jos jotain selvää saisi liikkeestä näiden yhdistelmällä. Ja siis mun nilkat ei taivu noin ja mun jalat ei leviä noin hienosti. Mutta mä en todellakaan aio piirtää inhorealistista versiota!


Seuraavaksi tehtiin tangolla pito, jonka olen nimennyt mun pikamuistilistaan "silta, jalat levälleen". Ikävä kyllä en muista ollenkaan mikä tämä liike oli. Pitänee jatkossa kirjoittaa vähän pidempi selostus tunnin jälkeen, tää on vähän noloa.

Invertissä tehtiin taas krusifiksi ja siitä pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan vesimiestä. Sitäkin innostuneempi olen siitä, että inverttiin nousu alkaa jo luonnistua ilman vauhtia! Woop woop! Ei siis vielä täydellisesti, mutta alan hahmottamaan, että se on mahdollista.Olipa mahtavaa tulla kotiin, kun oli tehnyt ruoat valmiiksi jo edellisenä päivänä. Mikro laulamaan ja sit sapuskaa vatsaan. Mun pitää ehdottomasti alkaa taas panostaa food preppiin, sekin on asia joka helpottaa arjen stressiä. Kun herätyskello soi 4.40 ja kotiin tulee 19.45 niin sitä valmista annosta osaa arvostaa. Ja tuleepahan samalla syötyä fiksusti, eikä napsittua vaan jotain nälkään.


Keskiviikkona kävin taas "juoksemassa" "lenkin". (Kuvittele lisäksi vielä air quotet, ole hyvä.) Mutta toi juokseminen tuntuu hyvältä, ainakin näin hind sightilla. Parinkymmenen minuutin jälkeen alkaa happikin kulkemaan jo helpommin, joten pitää alkaa vähän pidentämään matkaa.

Ja pakko kertoa tälläinen pikku huomio, joka tuli lenkkipolulla. Joko nää mun supercoolit Kappahlin treenihousut on niin huikean paljon jämäkämmät kuin kaikki aiemmat housut, tai sitten mun takapuoli on vihdoin ottanut lihasta vastaan. Aiemmin, kun oon juossut, niin toi hyllyvä pylly on aiheuttanut pientä kipua, bo bo bo boing boing -liikkeellään, mutta nää kaksi edellistä juoksua on pakarat pysyneet missä pitääkin. Woop woop!!! Jotain kiinteytymistä havaittavissa!

Odotan sitä hetkeä, kun mun arselle käy näin. Ei ole edes kiire, kunhan vaan joskus! Selkäkin saa näyttää tolta, en pistä pahakseni.


Torstaina unohdin salikamat kotiin, joten perjantaina pääsin vasta alakerran kimppuun.

Käykö kellään muulla niin, että kun astuu salille ja näkee, että se laite millä haluaisi aloittaa, on vapaana, niin tekisi mieli jättää alkulämpö väliin ja kirmata suoraan treenaamaan? Mulla oli tälläinen hetki, kun kaksi ekaa liikettä oli smithissä tehtäviä, mutta pakotin itseni kuntopyörän ääreen. Sitten sinne heti menikin joku typy kyykkäämään ja mulla iski paniikki. 3min myöhemmin, kun typy oli valmis, lopetin mun pyöräilyn kesken ja säntäsin pelipaikalle. Voihan pöljä!

Mitä mä siellä smithissä ja muualla sit tein:

Lantionnosto Smithissä
50kg *10
60kg *10
70kg *7 *8

Bulgarian split squat Smithissä
30kg 2*6
20kg 2*10

Jalkaprässi kapealla
120kg *10 (3)
140kg *10 (4)see må
130kg *12 (3)

Etureisipenkki
55kg 7+1
60kg 4+2
55kg 7+1
55kg 6+4
(+ merkin jälkeinen lukema tarkoittaa pakkotoiston/jen määrää)

Pohkeet
2*20 Päkiänousut per jalka
2*20 balettinousut

SJMV alataljassa
40kg 3*10
Treeni tuntui persuksissa kaksi päivää, joten osoite on tälle pancake bärsseelle ihan oikea.

Sunnuntaina käytiin POLEavoin -tunnilla, johon olisi tarvinnut olla tekniikka1 jo hallinnassa. Mutta (suuresta stressipaniikista huolimatta) päätettiin, että meidän 10 kerran kokemuksella voi ainakin mennä takariviin harjoittelemaan vanhoja juttuja tunnin ajaksi.

Nyt oli paikalla Viivi, joka on Fitnesspan kolmas opettaja ja mielettömän upea ilmestys. Oikeastaan ihan täydellinen, in a not-lesbian-but-can-definitely-appreciate-a-rockin-body -way. Jälleen kerran hieman erilainen tapa opettaa, sain uusia vinkkejä ja tuntuu, että joka kerta edistyn huikeasti, kun opettaja vaihtuu.
Aluksi pyörittiin kolmoisjoutsenta siitä siirtymistä tuoliin ja takaperin merenneitoa.

Jatkettiin etureisinojalla, joka on edelleen bitch sisäreisille, mutta sentään onnistuu. Sitten krusifiksia ja ehkä jotain muuta tuttua, kunnes:

Polvitaivepito ja perhonen tangolla!!! Mä luulin, että menee vielä pieni ikuisuus, että päästään noita kokeilemaan, mutta mitä vielä.
Viivi kysyy : "haluutteko kokeilla? " ja molemmilla lähtee hännät heilumaan ja lapsen (vai koiran) innostuksella nyökkäillään, että joojoojoo!

Perhonen


Ensin pienellä neuvolla ja sitten ihan yksin, mutta onnistumista ei voinut estää. Ei ne varmaan kauniilta näyttäneet, mutta sitä voi hioa sitten jatkossa.

Awesome tunti kaiken kaikkiaan ja oli myös ilo seurata edistyneempiä tankoilijoita, mitä kaikkea tässä on itselläkin vielä edessä. En malta odottaa, että opin lisää ja pääsen kokeilemaan seuraavan tason tunteja, joita Viivi opettaa.

Kun pääsin kotiin ja olin vähän syönyt ja askarrellut, huomasin että olin tänne mun treenipäiväkirjaan merkinnyt kehonhuoltoa. Teen alustavan treenisuunnitelman viikoksi aina etukäteen ja muokkaan sitä viikon mittaan vastaamaan todellisuutta. Se myös auttaa pitämään tiellä ja ennen nukkumaan menoa kävin kuin kävinkin koko kropan läpi ja venyin vähän joka suuntaan reilu puoli tuntia.

-Aittatar

Guest Star Pilli, hellcat joka on järkyttänyt monen mielenrauhaa. Täys rääpäle, jos multa kysytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti