Aittatar aihealueittain.

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

TPK viikko 20: Lajikokeilussa frisbeegolf

Aahahaha!


Vaikka mua ei nämä MM-kisat erityisen paljon Olympialaislätkävuonna kiinnosta, niin kyllähän noita pelejä silti on pakko katsoa. Ja se tietenkin vaikuttaa mun saliaikatauluihin ja treenipäiviin. Tämä tarkoitti muunmuassa sitä, että tiistaina piti lähteä töistä aiemmin, jotta ehdin käydä salilla ennen lätkää.

Joku pikkupoika (siis alle 15-vuotias) oli tekemässä selkää ja yhdisti sen ojentajatreeniin, joten sain suuren osan omaa jumppaa seurata tän poitsun perässä odottamassa, että laitteet vapautuu. Ei pitäny mitään kiirettä, vaikka yritin telepaattisesti huudella, että HALUUN SUN LAITTEELLE!

Alatalja

Taljassa rimpuilua
(Odotin ylätaljan vapautumista ja tein ihan mitä sattuu siihen asti)

Ylätalja

Ojentajat taljassa

Skull crushers

Olkapäät super

Kulmasoutu

Arnolds press


Tätä rimpuilin


Keskiviikkona lähdin töistä ihan normaalisti, koska ei ollut mikään kiire kotiin. Kiireettömyys jatkui myös salilla, joten tein myös tänään kolmea liikettä per lihas (paitsi vatsoille, mutta treenasin ne kuitenkin, eikös se jo riitä?)

Vinopenkki
12.5kg 2*12 1*10

Ristikkäistalja
40 yksikköä 3*10
(hermot kyllä menee tän laitteen "yksiköiden" kanssa. TC:n fb-sivu väittää, että ois paunoja, mutten hetkeäkään usko.)


Hauiskääntö
10kg *12
12.5/10kg *6/6
10kg *12


Ristikkäistalja hauis
30 yksikköä 3*10

Jalkojen ja Lantionnosto
3*10

Vatsakierrot
3*10

Hauiskääntö tangolla
16kg 3*12

Penkki
20kg *15
30kg *12 2*10
20kg *15Torstai.

Uusien lajien 2014 jatkui totstaina frisbeegolf-kokeilulla

Meillä on duunissa monta innokasta frisbeegolffaaja ja laji on muutenkin aikamoisessa noususuhdanteessa ollut viimeiset muutaman vuotta. DG (discgolf) on siitä hieno laji, ettei siinä vaadita kummoisempaa alkupanostusta, että voi lähteä ratoja kiertämään.

Mä ostin alkuun kaksi kolmen kiekon settiä. Draiverit, midarit ja putterit. Nyt voin aina ottaa jonkun mukaani heittelemään, vaikkei toisella olisi omia kiekkoja. Sain vinkit kiekkojen hankintaan työkaverilta, Villeltä, joka lupasi myös lähteä mun ja Lauran oppaaksi Siltamäen radalle.Treffit oli torstaina töiden jälkeen. Mua jännitti ihan hirveästi, kuten kaikki uudet jutut aina. Oltiin tosi tyylikkäitä naisia ja myöhässä heti 15min.

Aluksi hetki heiteltiin ja kokeiltiin miltä se kiekko kädessä tuntuu. Harjoiteltiin otetta ja hihiteltiin epäonnistumisille.

En saanut yhtään heitolle pituutta, selkein puute. Mutta se on sinänsä ihan näppärä, kun toinen ongelma on toi sihti. Or complete lack there of. Vaikka miten tsemppasin, niin ei lähteneet kiekot sinne minne yritin.

Kun olimme aivan liian vähän aikaa harjoitelleet (muutama vuosi liian vähän), lähdimme kiertämään Siltamäen 18-väyläistä rataa. I started with a bang, kun ekalla radalla heitin parin. Olisi varmaan pitänyt lopettaa huipulla, se oli loputonta alamäkeä siihen asti.On muuten hazardi yhdistelmä pissahätä ja aivan käsittämättömät epäonnistumiset. Eikä pelkästään meidän joukon (siis mun ja Lauran. Ville ei tehnyt sellaisia virheitä, että naurattaisi) toimesta, vaan muutama muukin ihan loistoheitto nähtiin. Yksi tyttö heitti aloituksessa kolme metriä taaksepäin, suoraan kohti pelitovereitaan.

Hyvä keli, sairaan hauskaa ja seurakin oli mulla loistavaa, niin oli kyllä huippu tapa viettää iltapäivä. Ei varmasti jää viimeiseksi kerraksi. Me ei vielä laskettu tuloksia, se olisi ollut aivan liian masentavaa.

Mutta nyt on laitettava vähän itsekritiikkiä peliin. Mulla on TOSI HUONO ASENNE uusien lajien suhteen. Mä en yhtään kestä omaa epäonnistumista ja en osaa olla armollinen oppimisjaksolla. Mä hermostuin vähän jokaisesta mokasta ja ärräpäät lensi. Ja kun niitä mokia oli niin paljon, niin pelkään, että frisbeegolfseuraa on vaikea saada, jos näin käyttäytyy jatkossakin.Oli upea seurata, miten eri tavalla Laura ja Ville käsitteli erheitään. Olivat kuin kaksi viilipyttyä, lähinnä naureskelivat huvittuneesti. Kyllähän mäkin nauroin, mutta ensireaktio oli aina kiukku.

"Voi Venäjä" tai kielillä
"Mother Russia"
"Kikkeli"
"Penis"
"Vittu"

Kiroilua ei niin paljon kuin omituisten voimasanojen viljelyä.Oli tosi kivaa kun oli tuo osaavampi yksilö paikalla, niin pääsi lähietäisyydeltä näkemään miten tota hommaa kuuluisi tehdä. Odotan, että joku päivä minäkin saan yhtä pitkiä ja oikeaan osoitteeseen suuntaavia heittoja. Vaatii vaan aika paljon harjoittelua.Lauantai.

Lähdin iltapäivällä auringosta huumaantuneena yksin frisbeegolffaamaan. Olin kavereiden luona kahvilla esitellyt mun kiekkoja ja oli ihan pakko mennä katsastamaan toinen mun lähiradoista.

Tuusulassa on kaksi 9-väyläistä rataa. Toinen sijaitsee urheilu- eli urkkakeskuksessa ja toinen Ristikivessä, joka on mulle lähinnä teollisuusalue.

Menin testaamaan urkkakeskuksen radan. Yksin pyörimisessä menee yllättävän pitkään, kun ei yhtään tiedä mitä tekee. Olin huono ja mua nolotti, mutta en antanut periksi. Heittoja, heittoja, heittoja, niinhän sitä oppii. Kierroksen jälkeen oli vielä heittofiilistä, mutta ahdistusfaktori hieman turhan korkealla. Istuin nurtsille pohtimaan jatkoa.Ville kertoi opiskelleensa tekniikkaa YouTube-videoiden avulla. And what's good enough for Ville, is good enough for me. Hain siis apua osaavimmilta ja aloitin harjoittelemaan heittoa jalkapallokentän reunalla.

Testailin forehand ja backhand heittoja, joilla saisin loppukaarroksen eri suuntiin, sekä aloitusheittoon vauhdinottoa. Kaikki alkoi vähän avautumaan, mutta toistoja tarvinnee sen 10 000, että oikeasti osaa. Eikä tässä mikään kiire ole.

Nälkä alkoi olemaan aika kova, joten kävin vetämässä hampurilaisen ja vähän omenapiirakkaa. Nam!

Omenapiirakasta energiaa.


En kuitenkaan ollut vielä saanut tarpeekseni, joten hurautin takaisin ja kävin heittämässä yhden kierroksen. Laskin ensimmäistä kertaa heittoja ja tulos 9 väylällä oli +11. Kaksi paria auttoi pitämään tuloksen vähän tolkullisena.

Koska edelleen teki mieli heitellä, hyppäsin taas autoon ja ajoin tällä kertaa Ristikiveen. Ensimmäisellä väylällä päätin unohtaa laskemisen ja vain heittää, koska eihän siitä mitään tullut. Mutta harjoitus tekee mestarin ja mä saan heittää jokaisella väylällä enemmän kuin muut!

Sunnuntai.

Sain äidiltäni aamulla viestin, että keitänkö kahvit tai lähdenkö hänen kanssaan pyöräilemään. Ilmoitin, että kahvit voin tarjota, mutta en ole ehtinyt syömään ja minähän en ilman ruokaa toimi. No äitillä kestäisi puoli tuntia, joten survoin vähän protskuu ja hiilarii napaan ja valmistauduin pyörälenkille.Olen ehdottomasti kypärien puolestapuhuja. On ihan älytöntä jättää käyttämättä jotain, joka saattaa pelastaa oman hengen. Ja nykyään valmistetaan niin paljon sairaan hienoja pottia, ettei niitä tarvii sen takia olla käyttämättä, että hävettää. Mun oma on ainakin supersiisti!

Pyöräilyselfie.


No tossa kun olin hyppäämässä pyörän satulaan, tajusin, että olisi keväthuolto paikallaan. Molemmat kumit tyhjänä ja pyörä takaisin nurkkaan häpeämään. Koska olin jo ylhäällä ja syöneenä ja treenikamat päällä, lähdin siltä seisomalta salille treenaamaan koipia.

Saliselfie.


Tein treenin kiertoharjoittelutyyppisesti, kuusi liikettä, 10 toistoa/liike, neljä kierrosta. Olin suunnitellut tekeväni kolme kierrosta, mutta ahneus iski.

Tässä liikkeet:

Sjmv 20kg
Lantionnosto 20kg
Prässi 50kg
Takareisipenkki 30kg
Etureisipenkki 30kg
Hackkyykky tyhjä kelkka

Jatkoin treeniä kurittamalla mun liian piskuisia olkapäitä ja ruoskimalla vähän pohkeita.

Vipunostot sivulle 7kg 3*10
Pystypunnerrus 7kg 3*10

Pystysoutu rotaatiolla 3*10
Mikä ikinä kierto olkapäille 2*8 1*10

Pohjelaite istuen
30kg 3*15
Ballerinapohkeet
3*20

Käytiin vielä iltapäivällä Lauran kanssa vähän harjoittelemassa kiekon heittoa, mutta kun mä hukkasin putterin ja Lauraa ahdisti liian suosittu rata, niin päätettiin lähteä nauttimaan auringosta hyvän kahvikupin äärellä.

Tsufe- eli kahviselfie.


Olen alkanut pohtimaan, josko mun pitäisi priorisoida tiettyjen lihasten treenaamista ja vähentää toisten. Tehdä rinnalle vain penkkiä, hauiksille kahta liikettä ja lisätä olkapäiden ja takaliston liikemääriä. Voisin ottaa kokeiluun, jos sillä saisi haluamani lihakset kehittymään.

Tällä jäbällä on prioriteetit kunnossa.


Pohdin myös, mitä lajia haluaisin seuraavaksi kokeilla. Näissä kahdessa onkin vähintään koko ensi viikoksi pohdittavaa, joten adios ja lukemisiin:

-AittatarEi kommentteja:

Lähetä kommentti