Aittatar aihealueittain.

tiistai 17. joulukuuta 2013

HäähumuaKoska tänään on juhlan tunnelmaa ja historian lehtien havinaa, eli aitan asujattaren neljäs peräkkäinen 25v syntymäpäivä, siirrymme ajassa taaksepäin eräisiin toisiin tärkeisiin juhliin. Joissa ei juhlittu minua.Vuosi ja joitakin kuukausia takaperin sain kunniatehtävän olla kaasona eräälle superkauniille morsiamelle. Polttareiden suunnittelun (johon sain onneksi paljon apua! ) lisäksi vaadin saada auttaa häiden valmistelussa. Kakun tekijän autoin löytämään, mutta bändin hankkiminen osoittautui liian vaikeaksi minulle. Onneksi ei morsiamelle. Koska halusin auttaa omien taitojeni puitteissa, lupasin askarrella erinäisiä humuasioita.Ensimmäisenä tehtävänä oli tienviitat. Näihin sain tarkimmat ohjeet ja luonnostelun jälkeen päästiin toteutusvaiheeseen. Kaikki puutarpeet löytyi avomieheni vanhempien nurkista lojumasta. Kierrätys kunniaan!


(kuva lainattu morsiamen facebookista. Se on otettu yli vuosi juhlien jälkeen, joten kestävää tuli!)

Toisena arvotehtävänä oli askarrella "onnellisen lopun" -kyltti. Siihen en sen kummemmin ohjenuoria saanut, pelkän tekstin. Eli pääsin toteuttamaan itseäni! Syksyisiin häihin valitsin kuparin ja kakkupaperipitsin.Koska hääpari päätti askartelun sijaan tilata valmiit kutsukortit, jäi korttien tekoon varattu ilta morsiamelle ja hänen kaasolleen eloon ja oloon ja kahvin juontiin. Sekä pieneen pyhäinhäväistykseen. Siinä kofeiinihäähömppähuuruissamme pistettiin iän vanha raamattu palasiksi. Irtirevityistä sivuista syntyi kiitoskortteja varten viiri. Minä kopion kirjaimet ja morsian pisti nitoen kasaan. Salama ei iskenyt. Ainakaan meihin.
Hääauton koristeet tehtiin yhdessä kaasoparini, morsiamen pikkusiskon kanssa. "Vasta vihityt" -kyltti tehtiin myös viirimalliseksi, eri värisiä ja kuosisia papereita käyttäen. Hääauton virkaa toimitti upea vaaleanvihreävalkoinen, vuoden -60 Buick LaSabre ja yritin valita viirin värit autoon sopiviksi.Olin päässyt niin hyvin askartelun makuun,  etten malttanut olla näpertelemättä lahjaa ja tietenkin kortti piti myös olla itse tehty. Työn ja tuskan takana oli avioliiton sataman laiva, lahjataulun keskellä on ilmakuva vihkikirkosta.Olin ääärimmäisen otettu,  että sain olla niin monessa mukana näissä uskomattoman kauniissa häissä. 

Jos tarvitset omiin häihin askartelijan ole yhteydessä,

-Häneen joka aittaa asuttaa

Ps. Myös polttareihin askarreltiin päällepantavaa. Tässä minun tuotoksia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti