Aittatar aihealueittain.

lauantai 11. tammikuuta 2014

TPK viikko 2: Tankoilua ja salia

Maanantai

Vapaapäivä ja salitreffit sovittuna Lauran kanssa. Aivan perus käsipäivä,  ei mitään uutta. Pelkkää suorittamista ja hyvä niin. Viikon ensimmäinen treeni done!

Hauiskääntö levytanko
20kg 3*10
Ojentajat taljassa
12.5kg *15
22.5kg *9
20kg 2*12

Hauis Scott-penkissä mutkatangolla
+10kg *10
+7.5kg 2*12
Dippi
10*3

Ojentaja väsytykset (10:stä alas)
12.5kg
Hauis väsytykset (8:sta alas)
6kg
Pala by dorka.Vähän alkaa jotain muotoja löytymään. Laaksoja ja kukkuloita, siellä missä on ennen ollut tasaista.Tiistai

Kahden tunnin yöunet ei ole ikinä hyvä lähtökohta treenille,  mutta en halunnut jättää väliinkään. Pelkäsin seuraavan yön unien myös jäävän tyngiksi, jolloin jalkatreeni olisi vielä hazardimpi. Pitkästä aikaa ensimmäinem treeni ilman suorin jaloin mavea. Ja kyykytkin tein Smithissä, koska musta on tullut vähän pelkuri. Tarvis saada jalkatreeniin varmistaja mukaan. Tässä kokonaisuudessaan:

Kyykky Smithissä
30kg 3*10
Päkiänousut
3*20/jalka

Aasipotkut Smithissä
10kg 2*10
Liikkuvat Askelkyykyt
20kg 2*10

Lantionnosto Smithissä
50kg 3*15

Etureisipenkki
55kg 1*10
50kg

Luistelukyykky
12kg 3*10

Peppupotkut taljassa
10kg 2*10
Luistelukyykky. 
Ottaa tosi kivasti tohon pakaran ulkosyrjään. Vähän niinku loitontajalaite, mutta paljon katu-uskottavampi.


Ennen ja jälkeen treenin. Lihasmassa ei tunnu lisääntyvän, vaikka mun silmiin näyttäis, et perille meni tämäkin treeni.

Joskus joku bongasi instagramissa, että mulla oli kynnet sävysävyyn treenivaatteiden kanssa. Nyt yritän välillä ilahduttaa mun finess fashion poliiseja tarkoituksella.


Keskiviikko

Oon huomannut, että mun olkapäät ei oikein suostu kasvamaan. Musta tuntuu, että yritän rääkätä niitä liian isoilla painoilla, joten nyt tippui painot ja nousee toistomäärät. Olisko ruudun toisella puolella, joku joka osaisi auttaa?

Penkki
7kg kp *15
20kg *10
40kg*5
37.5kg *5
35kg
Vipunostot sivulle
2.5kg *15/*20/*20/*20/*20 (3kg)

Vinopenkki
12.5kg kp 3*10
Vipunostot eteen
3kg 3*20

Pecdeck
20kg *15
25kg *12

Pystysoutu taljassa
10kg *15
12.5 2*15

No treenin jälkeenkään ei näytä siltä, että noi laukkua paikallaan pitäis.Torstai

Viikon odotetuin liikuntatapahtuma: tankotanssitunti. Tai jos puhutaisiin mieluummin tankofitneksestä tai palkästään tankoilusta. Koska se mitä mä siellä tunnilla tein, ei ole kenenkään mielikuvituksen rajoissa tanssimista. Mutta jumakauta, kuinka oli hauskaa. Kokeiltiin erilaisia pyörähdyksiä ja staattisia asentoja ja yksi invertti tehtiin lopussa. Kipeää teki välillä ihan hulluna, mutta tekniikan ollessa niin puutteellista, ei tunti päässyt ihan hirmu rankaksi.

Olen helposti mustelmoituvaa laatua, mutta ei niitä yllättäen tullut kuin muutama. Sääriluun päällä on mun ehdoton lemppari, siinä on tyyliä. Sisäreidet on edelleen kosketusarat ja myös niissä on näkyviä mustelmia, mutta epäilyistä huolimatta iho ei rullaantunut kasaan.


Näitä ainakin kokeiltiin, muitakin kyllä.

Tässä ote sota-arvistani. Sääri on aikas muikee, eikö?

Meile aloittelijoille tuotti vaikeuksia saada käsiä liukumaan tangolla, kun piti pyöriä. Siinä vaiheessa, kun tarkoitus oli pysyä paikoillaan, oli kädet mahtavan liukkaat. Nämä liukumis- ja pitovaikeudet kuitenkin vaikuttaisivat olevan aloittelijoiden ongelma, koska yksikään konkari ei asiasta valittanut. Toisin sanoen, toivoa paremmasta on. Kivuliainta oli "istua" tangolla reisien varassa. Siitä sain myös mustelmat sisäreisiin ja iho on muutenkin kosketusarka. Kuulemma voi odottaa n. 5 käynnin jälkeen, että reidet turtuvat. Can't wait! 

Salilla käynnistä oli hyötyä, kun piti nostaa itsensä tangolle. Muuten en vielä kokenut siitä hyötyä, mutten myöskään haittaa. Uusi käynti on buukattu tiistaille ja päätin ostaa kymmenen kerran kortin, jotta pääsen tosissaan kokeilemaan, olisiko tässä uusi laji minulle. Jos vaikka vihdoin keksisi liikunnallisia tavoitteita.

Olisi mukava pitkästä aikaa kehittyä jossain, varsinkin kun aluksi on tapana kehittyä nopeasti. Kaipaan sitä tunnetta, kun huomaa edistyneensä edelliskerrasta, sitä tunnetta, jota aika harvoin on salin puolella enää tarjolla. Se harvinainenkin herkku tekee hyvää sielulle. Kehittyminen on suuressa osassa motivaation ylläpidon kanssa. Siksi onkin mahtavaa, että kehomme on herkkä vastaanottamaan uusia asioita. Jaksaa puurtaa uuden lajin kimpussa ja tehdä siitä osan arkea ja kun edistyminen normalisoituu, on liikunta toivottavasti olennaisesti rutiineissa mukana. 

Nyt kun mulla on ensimmäistä kertaa elämässä liikunta osana elämää, huomaan että uuden lajin aloittaminen ei tunnu lainkaan niin vaikealta, kuin ennen. Aiemmin mietin sitä menetettyä vapaa-aikaa, nyt se ei edes ole osa ajatusprosessia. Saanko tässä vaiheessa sanoa: WOW!

Perjantai

 Laiskuus vei tytöstä voiton jälleen kerran, joten piti tehdä kotitreeni. Koska viikon kaikki muut treenit oli hieman yllättäen jo suoritettu, oli pakko improvisoida jonkilainen treeni selälle. Käsipainolla kulmasoutua, mutta mitä muuta sitä keksisi? googletin ratkaisuja ja löysinkin muutaman liikkeen ja sain selälle kivan pikku rääkin aikaan. Vatsat oli myös vuorossa, mutta niille ei kyllä ollut vaikea keksiä liikkeitä.

Kulmasoutu kp 12kg
5*10

Vatsarutistus
3*15
Russian twist 12kg 3*10

Selkärutistus
3*15

Let me in (kuva alempana)
3*15

Lantionnostot vatsoille
3*10

Kulmasoutu käsipainolla

Selkärutistus
Tämä oli iihan uus tuttavuus. Itse koukistin polvia vähän ja hain matalamman asennon, jotta sain enemmän kehon painosta vastukseksi.

Kaiken kaikkiaan hyvä viikko. Huomenna mahdollisesti vielä juoksemaan, riippuen miten herään tai jaksan töiden jälkeen, saanko seuraa ja ovatko nastat juoksukenkien pohjissa jo pakollinen varuste. Uusi lajikokeilu oli success ja saa jatkoa ja kotitreenien liikepankki kasvoi taas. Enempää en olisi viikolta osannutkaan toivoa.

Oletko sinä kokeillut uutta lajia jo tänä vuonna?  Olisiko jotain, mikä kiinnostaisi?

Udellen,
Aittatar

Ps. Tässä kaikessa liikkumisessa on huonotkin puolensa. Mun sisäinen hehku yrittää tulla ulos. Naaman kautta. Eli kasvot kukkii, enkä löydä keinoa päästä eroon. Huonot elämäntavat sopi mun iholle paremmin. 

Kissit ja kulkukortti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti