Aittatar aihealueittain.

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

TPK vko 3: Tankoilusta lisää ja jäätyneet juomat.

Maanantai

Tuntui että edellisestä salikäynnistä oli ikuisuus, kun viimeisin treeni hoitui kotona, eli edellinen salitreeni oli ollut keskiviikkona. Tuntui melkein siltä, kuin olisi mennyt salille ensimmäistä kertaa.

Vuorossa oli hauis-ja ojentajalihakset. Tein alkuun noi samat perusliikkeet, mitä olen jo pidemmän aikaa roikuttanut mukana käsipäivässä, mutta viimeisiksi liikkeiksi vaihdoin treeniin hauiskäännöt ristikkäistaljassa ja ojentajapunnerrukset käsipainoilla.

Hauiskääntö
20kg *10
25kg *8
Ojentajat taljassa
22.5kg *8
20kg 2*12

Hauis mutkatangolla Scott-penkissä
+10kg *10/*8/*
Dippi
3*12

Ojentajapenkki käsipainoilla
7kg *15
8kg *15
9kg *15

Hauis ristikkäistaljassa
7.5kg *10

Tässä satunnainen googledude esittelee ojentajapenkkiä.

Tässä allekirjoittanut esittelee ojentajaa. Aaahahaha! 

Ja hauista.


Tiistai

Tankotanssitunnilla oli tällä kertaa vain viisi muuta, minun ja mun tankobuddyn lisäksi, joista kaksi oli ensikertalaisia, me kaksi tosiaan toista kertaa ja yksi tyttö jolla ei myöskään montaa tuntia ollut takana. Eli pääsimme aloittamaan ihan alusta.

Mortianna osasi auttaa ensikertalaisen ongelmissa ja kertoi, että se käsien liukuminen on jokaisen aloittelijan ongelma. Helpotti kummasti, kun tiesi että ei ole yksin ja luultavimmin touhu alkaa jossain vaiheessa toimimaan. Ja niinhän siinä tapahtui. Tunnin alusta lähtien, tuntuma oli paljon parempi ja välillä liuin sellaista kyytiä alas, että takapuoli ja lattia tekivät turhan läheistä ja vauhdikasta tuttavuutta.

Pyöriminen tangolla on kivaa. Pahoinvointilääke ei olisi huono idea napata ennen tuntia, mutta nautin siitä tangon ympärillä heilumisesta. En malta odottaa ensi kertaa, että pääsee taas kokeilemaan jotain uutta. Pitäisi jättää pyörimisen ajaksi hiukset auki, niin voi olla tankoiluwellamainos ja tuntea tuulen tuiverruksen tukassa. Pelkäisin kuitenkin liikaa, että hirttäytyisin hiuksista tangon ympärille.

Palomiespyörähdys
Olikohan tämä joutsen?

Istuminen tangolla on ihan sitä itseään. Se sattuu. Se sattui nyt enemmän, kuin viimeksi ja en edes kyennyt harjoittelemaan samalla tavalla, kuin ensimmäisellä kerralla. Mortiannakin sanoi, että hän ei edelleenkään välitä istumisesta, se on välttämätön (ja kivulias) paha, joka on opittava, jotta voi käyttää sitä apuna siirtymisissä asennosta toiseen. Olin ehkä vähän toivonut, että kivut hellittäisivät ajan kanssa, mutta kai se on vaan opittava istumaan niin, ettei nipistele omia reisiläskejään.

Peter Pan

Uutena tällä kertaa tuli polvitaivepito. Huomasin, että asennon löytämisen kannalta olisi hyvä parantaa omaa liikkuvuutta, jos venyisi vähän paremmin, niin olisi helpompaa. Onnistuin kuitenkin asennon hakemisessa, mutta pidoksi on vaikea kutsua asentoa, jossa lähden polven varassa pikkuhiljaa pyörimään tangon ympärillä. Tarpeeksi lähellä sanon minä.

Teimme tämän lattiatasossa, onnettomuuksia odotellen. Hello floor, this is my hard head.


Tällä kertaa olikin polvitaipeet kipeät ja pienillä mustelmilla. So worth it!

Kokeiltiin myös sellaista hallittua nostoa inverttiin. Sellaista, jossa pitäisi omien vatsalihasten voimalla vaan kääntää oma kroppa itsensä ympäri ja päätyä pää ylösalaisin. Mä en voi edes kuvitella aikaa, jolloin tuo voisi olla mahdollista minulta. Toivottavasti mun tankobuddy on jatkossakin nostamassa mun perseen mun pään yli, muuten ei vaan onnaa.

Invertti.
Tämä on kesän tähtäin. Ehkä vähän enemmissä pukeissa. Paitsi jos mun kroppa näyttää tolta, niin en ehkä koskaan enää pue mitään päälleni.Keskiviikko:
Menin salille tekemään rinta ja olkapäätreenin, mutta saliin astuessa mulla tuli hirveä hinku yhdistää selkä ja olkapäät. Ja koska olen tälläinen wild child, niin repäisin ja tein juuri niinkuin himotti. Sarcasm alert.

Kulmasoutu levytanko
20kg *15
30kg *12
30kg *12
35kg *10 (pb)

Vipunostot sivulle
2.5kg *20
5kg *12
6kg *5 5kg*7

Leuat
Keltainen*5
Sininen *7 *8
Pystypunnerrukset Smithissä
5kg *15
10kg *10
12.5kg *10

Alataljasoutu
35kg 10/8/8
Vipunostot eteen
2.5kg (TUT 40sek) 3*10

Kuminauhakamut ja mä.


Lauantai
Olin töissä neljään ja kahvit kaverilla sovittu seitsemän aikaan. Mulle jäi treeniaikaa kaksi tuntia, joten pystyin hoitamaan kaikki ne lihasryhmät mitkä halusinkin salilla vielä treenata. Vuorossa oli siis takalisto, jalat ja rinta.

Penkki
12kg *20
20kg *15
40kg *5
37.5kg 2*8
SJMV
20kg *20
50kg *12
60kg 2*8

Askelkyykky Smithissä
30kg 3*10
Vinopenkki kp
12.5kg *8 *10 *10

Peppupotkut taljassa
10kg *10 *12 *10
Rinta ristikkäistaljassa
10kg 2*10

Etureisipenkki
55kg 2*12
60kg 1*12
Punnerrus
3*10 naisten

True story.


Treenijuoma jäätyi autossa. Pysyi myös kylmänä koko treenin ajan. 

Päärynä Gainomax on ihana pirtelöherkku treenin päätteeksi.
Jäätynyt gainomax ei ole jäähileinen pirtelöherkku vaan koostumukseltaan ja maultaan kuvottava tahna, joka aiheuttaa aikamoisen brainfreezen. Voin poistaa mun "terveellisemmät kesäherkut" -listalta ainakin Gainomax-mehujäät. Pthyi!

Sunnuntaille jäi vielä muutama lihas treenattavaksi. Tarkoituksella jätin pohkeet ja vatsat viimeiseksi, koska tiesin, etten ehdi enää salille ja nämä olisi helpommat treenata kotona, kehon omalla painolla.

Vatsarutistukset
3*20
Balettipohkeet
3*30

Lantionnostot
3*10
Päkiänousut yhdelle jalalle
3*20

Russian twist
3*10 12kg
Päkiänousut varpaat sisäänpäin käännettynä
3*30

Jonkun aamun aamumaha. Aamumaha on niin paljon kivampi, kuin mikään muu maha.
Jotain lihasta tonne on kyllä ilmestynyt.


Hyvä treeniviikko jälleen kerran ja taas odotan innolla uutta tankoilutuntia (myös ennokoivan tekstinsyötön sekoilutunti kuvaisi toimintaani hyvin).

-Aittatar

Kukkuu!
You can't see me!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti